Grillet gris med svampe og nudler
Aftensmad

Grillet gris med svampe og nudler

af Timm Vladimir 7. januar 2019
Foto: Columbus Leth
Masser af smag, masser af grønt og overskuelig arbejdstid i køkkenet. Bare tanken om sådan en skål her til aftensmad kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste. Her får du opskriften på grillet gris med svampe og nudler
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g svinenakkefilet
  • 200 g kejserhatte
  • 200 g risnudler
  • 2 håndfulde blandede salatblade
  • 200 g cherrytomater

SOJAMARINADE

  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sojasauce
  • ½ tsk. stødt peber
  • 3 spsk. olie

TIL SERVERING

  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 frisk rød chili
  • frisk koriander
  • 2 usprøjtede limefrugter

Opskrift - sådan laver du grillet gris med svampe og nudler

 

1. SOJAMARINADE: Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rør det sammen med sukker, fiskesauce, sojasauce, peber og olie til en marinade.

2. Skær svinekødet i tern. Rens kejserhattene. Vend kød og svampe i sojamarinaden, og lad det trække i 1 time.   3. Sæt kød og svampe på spyd, og grill dem i 3-4 minutter på hver side (du kan naturligvis også stege spyddene på en brandvarm pande på komfuret). Kog risnudler efter anvisningen på pakken. Skyl og tør salaten. Skyl og halvér tomaterne.   4. SERVERING: Anret salaten i bunden af portionsskåle, og top med nudler, kød og svampe samt tomater. Drys med sesamfrø, finthakket chili og plukket koriander, og pynt med halve limefrugter, så man selv kan dryppe med limesaft.   PRØV OGSÅ: Vietnamesiske forårsruller med steak  

Andre lækre opskrifter