Aftensmad

Grillet fisk med bulgursalat og peberfrugtdressing

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Lars Ranek
I denne uge sætter vi fokus på hverdagsmad med c-vitamin. Her får du opskriften på grillet fisk med bulgursalat og peberfrugtdressing
4 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 400 g lyssejfilet med skind
  • olie til stegning

BULGURSALAT

  • 2 dl bulgur
  • 1 agurk
  • 200 g frisk babyspinat

PEBERFRUGTDRESSING

  • 1 rød peberfrugt
  • ½ frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • ¾ dl hvidvinseddike
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. paprika
  • salt og friskkværnet peber

Grillet fisk med bulgursalat er rigtigt lækkert. Udover bulgursalat som tilbehør får du også opskriften på en peberfrugtdressing. Rå rød peberfrugt indeholder tre gange

så meget C-vitamin som appelsin, og frisk spinat er også en solid C-vitamin-kilde.

1. Skær et kryds med en meget skarp kniv på skindsiden af lyssejfileterne. Steg dem med skindsiden nedad i lidt olie på en pande i 2-3 minutter. Brug en palet til at holde fisken nede på panden, så den bliver stegt jævnt over det hele. Tag den af varmen, og lad den hvile.

 

2. Peberfrugtdressing: Rens peberfrugter og chili, og skær dem i mindre stykker. Blend peberfrugt, chili, hvidløg, eddike og olie til en let tyk dressing i en foodprocessor/minihakker. Smag til med paprika, salt og peber.

 

3. Bulgursalat: Kog bulgur som anvist på pakken, og afkøl. Flæk agurken på langs, og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i skiver. Skyl og nip spinaten, og vend den sammen med bulgur og agurk. Servér fisken med bulgursalat og peberfrugtdressing

 

TIP: 40 g rød peberfrugt dækker dit dagsbehov for C-vitamin.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kalveculotte med bønnesalat, timiankartofler og estragondressing - Få opskriften her

Hel citronkylling stegt med broccoli og sesamfrø - Få opskriften her

Frikadeller med kartofler og waldorfsalat - Få opskriften her

Kebabspyd og appelsinsalat med rødder og kål - Få opskriften her