Aftensmad

Grillet dorade med kartoffelsalat

Af Louisa Lorang 30. juni 2021
Ugens tirsdagsopskrift er grillet dorade med kartoffelsalat. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 35 min

Det skal du bruge

  • 400 g kartofler
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • 1 lille fed hvidløg, presset
  • saft af 1 citron
  • salt

Fisk

  • 2 dorader
  • olivenolie
  • lidt hvidløg
  • citronskiver
  • plukket persille
  • salt

Tilbehør

  • blandet salat

Du kan ofte få dorade hos fiskehandleren – ellers vælg en anden fisk, der er nem at grille. F.eks. en forel eller en makrel.

Opskrift - sådan laver du grillet dorade med kartoffelsalat

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre. Skær peberfrugten i strimler, og grill den. Hak persillen groft. Vend de varme kartofler med peberfrugt, persille, olivenolie, hvidløg, citronsaft og salt lige inden servering.
  2. Skrab imens doraderne fri for skæl. Dup dem tørre med køkkenrulle, dryp med olivenolie og salt, og gnid dem med lidt hvidløg. Fyld dem med citronskiver og persille, og grill dem på en varm grill, eller steg dem på en varm pande. Tjek, at de er gennemtilberedte.
  3. Servér doraderne med kartoffelsalat og salat.

 

TIP: Når du har afskællet doraderne, er skindet skønt at spise

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Kyllingespyd med lun squashsalat - Få opskriften her

ONSDAG: Citronrisotto med nye beder og basilikum - Få opskriften her

TORSDAG: Hakkebøffer med blomkål og ansjos - Få opskriften her

FREDAG: Pasta med kødboller & tomatsauce - Få opskriften her