Aftensmad

Grillet cæsarsalat med pocheret æg

30. juli 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Lækker sommerlig salat til den perfekte grillaften

Tid: 30 min.

Grillet cæsarsalat med pocheret æg

Dette skal du bruge til grillet cæsarsalat

2 kyllingefileter1 spsk citronsaft

1 spsk olivenolie med citron

Salt, peber

2-4 skiver lufttørret skinke

4 skiver brød

Edikke

4 æg

2 romainesalat, ikke for store

50 g parmesan i flager

Rucola

Dressing

1 past. æggeblomme

1 tsk citronsaft

1 tsk hvid balsamico

1 ansjos

1 tsk worcestershire-sauce

½ tsk dijonsennep

2 spsk revet parmesan

2-3 spsk olivenolie

Salt, peber  

Få også opskriften på en skøn salat med laks og asparges

Sådan gør du

Kom alle ingredienser til dressingen i en multihakker eller glas til stavblenderen, og kør til en tyk cremet sauce. Tilpas konsistensen med olivenolie, og smag til med salt og peber. Marinér kyllingefilet-erne i citronsaft og olie - gerne i 30 min.

Grill dem i ca. 6 min. på hver side ved ikke alt for kraftig varme - alternativt kan du grille dem i 2 min. på hver side og stege dem møre i 8-10 min. ved indirekte varme. Grill skinken sprød, og grill hurtigt brødene gyldne på begge sider.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt et par dråber eddike, og lad det simre. Slå æggene ud ét ad gangen i en kop, og hæld det forsigtigt i gryden, saml hviden omkring æggeblommen med en hulske. Lad det simre i vandet i 3 min., inden det forsigtigt tages op med hulskeen.

Skyl salaten godt, dryp af, og dup den tør. Halvér salaten og anret den ved eller oven på brødet. Fordel kylling i skiver, grillet skinke og pocheret æg oven på.

Hæld dressingen henover og drys med parmesan samt rucola. Servér straks, gerne med ekstra brød.

Vild med grill? Få 11 grillopskrifter her