Aftensmad

Grillet cæsarsalat med pocheret æg

af Gitte Heidi Rasmussen 30. juli 2013
Foto: Bjørn Jakobsen
Lækker sommerlig salat til den perfekte grillaften

Tid: 30 min. 

Grillet cæsarsalat med pocheret æg

Dette skal du bruge til grillet cæsarsalat2 kyllingefileter1 spsk citronsaft1 spsk olivenolie med citronSalt, peber2-4 skiver lufttørret skinke4 skiver brødEdikke4 æg2 romainesalat, ikke for store50 g parmesan i flagerRucola

Dressing1 past. æggeblomme1 tsk citronsaft1 tsk hvid balsamico1 ansjos1 tsk worcestershire-sauce½ tsk dijonsennep2 spsk revet parmesan2-3 spsk olivenolieSalt, peber 

Få også opskriften på en skøn salat med laks og asparges

Sådan gør duKom alle ingredienser til dressingen i en multihakker eller glas til stavblenderen, og kør til en tyk cremet sauce. Tilpas konsistensen med olivenolie, og smag til med salt og peber.Marinér kyllingefilet-erne i citronsaft og olie - gerne i 30 min.

Grill dem i ca. 6 min. på hver side ved ikke alt for kraftig varme - alternativt kan du grille dem i 2 min. på hver side og stege dem møre i 8-10 min. ved indirekte varme. Grill skinken sprød, og grill hurtigt brødene gyldne på begge sider.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt et par dråber eddike, og lad det simre. Slå æggene ud ét ad gangen i en kop, og hæld det forsigtigt i gryden, saml hviden omkring æggeblommen med en hulske. Lad det simre i vandet i 3 min., inden det forsigtigt tages op med hulskeen.

Skyl salaten godt, dryp af, og dup den tør. Halvér salaten og anret den ved eller oven på brødet.Fordel kylling i skiver, grillet skinke og pocheret æg oven på.

Hæld dressingen henover og drys med parmesan samt rucola. Servér straks, gerne med ekstra brød. 

Vild med grill? Få 11 grillopskrifter her