fladbrød
Aftensmad

Grillede fladbrød med tomat og feta

13. juni 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Der er fladbrød nok til to sultne munde – eller til fire, der gerne vil gemme plads til hovedretten. Her får du opskriften på grillede fladbrød med tomat og feta

Grillede fladbrød med tomat og feta

Tid: 20 minutter.

Hævetid: Ca. 1 time.

Grilltid: Ca. 10 minutter

Antal personer: 2-4

DET SKAL DU BRUGE

15 g gær

3 dl vand

3 spsk. olivenolie

12 g salt

4½ dl hvedemel

FYLD

2-3 store bøftomater, gerne både røde og grønne

150 g feta

olivenolie

salt og friskkværnet peber

kørvel

PRØV OGSÅ: Fladbrød med grillet oksekød og grøntsager

Opskrift - sådan laver du grillede fladbrød med tomat og feta

1. Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt olie og salt. Rør mel i, lidt ad gangen, og ælt dejen godt. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse. Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem ud i ½ cm’s tykkelse med en kagerulle. Bag brødene på en varm grill i 3-4 minutter på hver side.

2. FYLD: Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på fladbrødene, og smuldr feta udover. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Varm brødene på grillen under låg. Top med kørvel lige inden servering.

PRØV OGSÅ: Fladbrøds-kartoffelpizza med ricotta og serrano

Læs også