gratin
Aftensmad

Gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce

7. januar 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Spar tid med opvasken, og servér aftensmaden i ét fad i ægte comfort food-stil. Her får du opskriften på gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce

Gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 10 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL GRATIN 1 kg rosenkål 1 spsk. olivenolie til stegning 100 g bacon 100 g groft landbrød   CREMET OSTESAUCE 25 g smør 2 spsk. grov sennep 25 g hvedemel 5 dl mælk 100 g emmentaler 25 g parmesan   TIL SERVERING 4 skiver brød   PRØV OGSÅ: Blomkåls-gratin med sprød salat

 

Opskrift - sådan laver du gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce 

  1. Gratin: Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Steg rosenkålene i olie på en pande i 10 minutter, til de tager lidt farve. Skær bacon i tern, og lad dem stege med på panden. Blend brødet til store krummer i en minihakker, og lad dem stege med på panden, til de er sprøde. Tag panden af varmen.   2. Cremet ostesauce: Smelt smørret i en gryde, og rør sennep og mel i, så blandingen samler sig til en melbolle. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, under omrøring, til saucen har en cremet konsistens. Riv emmentaler og parmesan, og rør det i saucen.   3. Fordel rosenkål, bacon og brødkrummer i et ovnfast fad. Hæld ostesaucen over, og sæt retten i en 200° varm ovn i 10 minutter. Spis brød til.   TIP: Servér gerne en frisk og sprød grøn salat til gratinen.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krydret thaisuppe med kylling og lime - Få opskriften her

Tirsdag: Citronmarineret lyssej med stegte grøntsager - Få opskriften her

Torsdag: Kalveschnitzler og tabouleh med grønkål, granatæble og mynte - Få opskriften her

Fredag: Tatarbøffer med bagte rødbeder, sprøde kartofler og spinatsalat - Få opskriften her

 

Læs også