
Aftensmad
Gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce
7. januar 2016af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Spar tid med opvasken, og servér aftensmaden i ét fad i ægte comfort food-stil. Her får du opskriften på gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce
Gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce til 4 personer
Tid: 30 minutter. Ovntid: 10 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL GRATIN 1 kg rosenkål 1 spsk. olivenolie til stegning 100 g bacon 100 g groft landbrød CREMET OSTESAUCE 25 g smør 2 spsk. grov sennep 25 g hvedemel 5 dl mælk 100 g emmentaler 25 g parmesan TIL SERVERING 4 skiver brød PRØV OGSÅ: Blomkåls-gratin med sprød salatOpskrift - sådan laver du gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce
1. Gratin: Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Steg rosenkålene i olie på en pande i 10 minutter, til de tager lidt farve. Skær bacon i tern, og lad dem stege med på panden. Blend brødet til store krummer i en minihakker, og lad dem stege med på panden, til de er sprøde. Tag panden af varmen. 2. Cremet ostesauce: Smelt smørret i en gryde, og rør sennep og mel i, så blandingen samler sig til en melbolle. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, under omrøring, til saucen har en cremet konsistens. Riv emmentaler og parmesan, og rør det i saucen. 3. Fordel rosenkål, bacon og brødkrummer i et ovnfast fad. Hæld ostesaucen over, og sæt retten i en 200° varm ovn i 10 minutter. Spis brød til. TIP: Servér gerne en frisk og sprød grøn salat til gratinen. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Krydret thaisuppe med kylling og lime - Få opskriften her
Tirsdag: Citronmarineret lyssej med stegte grøntsager - Få opskriften her
Torsdag: Kalveschnitzler og tabouleh med grønkål, granatæble og mynte - Få opskriften her
Fredag: Tatarbøffer med bagte rødbeder, sprøde kartofler og spinatsalat - Få opskriften her