gratin
Aftensmad

Gratin med butternutsquash og gedeost

8. oktober 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Er det ikke alt for længe siden, du har fået en god gratin? Her i en efterårsversion med butternutsquash og hasselnødder.

Gratin med butternutsquash og gedeost til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 40 minutter.   DET SKAL DU BRUGE TIL GRATIN 500 g butternutsquash 2 porrer 500 g knoldselleri 2 spsk. olivenolie ½ bundt salvie 100 g hasselnødder 2 æg 2½ dl piskefløde salt og friskkværnet peber 180 g gedeost (1 rulle)   TILBEHØR blandet grøn salat  

Opskrift - sådan laver du gratin med butternutsquash og gedeost 

  Tænd ovnen på 180°. Skær skrællen af butternutsquash-en, og fjern kernerne. Skær butternutsquashen i små tern. Rens porrerne, og skær top og bund af. Skær porrerne i små tern. Skræl sellerien, og skær den i små tern. Bland butternutsquash, porrer og selleri i et ovnfad smurt med olivenolie. Hak salvie. Hak hasselnødderne groft. Bland hakket salvie og hasselnødder med grøntsagerne i ovnfadet. Pisk æg og fløde sammen, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen ud over grøntsagerne i fadet. Skær gedeost i skiver, og fordel dem oven på gratinen. Bag gratinen i ovnen i 40 minutter, til grøntsagerne er møre. Servér den varme gratin med grøn salat til.   TIP: Gratin er en god måde at få brugt en rest rodfrugter på. Sellerien kan evt. erstattes af pastinak, gulerod eller persillerod.   Få indkøbslisten til denne uges madplan her

 

Mandag: Kyllingefilet med butternutsquash og dadler - Få opskriften her

Tirsdag: Portobellosvampe med pasta - Få opskriften her

Onsdag: Ovnbagt torsk med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré - Få opskriften her

Fredag: Braiseret svinemørbrad med rodfrugter - Få opskriften her