Aftensmad

Græske spyd med tzatziki og kartoffelsalat

af Gitte Heidi Rasmussen 29. maj 2018
Foto: Betina Hastoft
En ægte middelhavsfavorit der leder tankerne hen på varme dage under fremmede himmelstrøg. Her får du opskriften på græske spyd med tzatziki og kartoffelsalat
4 personer
Tid i alt 2 t og 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g kyllingefilet
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ dl olivenolie
  • Revet citronskal fra ½ usprøjtet citron
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. finthakket
  • frisk oregano
  • Salt og peber
  • 12 laurbærblade
  • 1 usprøjtet citron

KARTOFFELSALAT

  • 1 kg små kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 spsk. finthakket frisk oregano
  • Revet citronskal fra ½ usprøjtet citron
  • 75 g kalamataoliven
  • 150 g feta

TZATZIKI

  • 1 agurk
  • salt
  • 250 g græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • Mynteblade
  • Dild

Opskrift - sådan laver du græske spyd med tzatziki og kartoffelsalat

1. Skær kødet i store tern. Rør citronsaft, olie, citronskal, knust hvidløg og oregano sammen. Vend kødet i marinaden og lad det trække mindst 2 timer på køl.   2. Skyl og halvér kartoflerne. Kom dem i en foliebakke sammen med knust hvidløg, olie, oregano og citronskal og bag dem i 30 min. ved indirekte varme på grillen eller i ovnen ved 200°. Kom oliven ved, smuldr fetaen over og bag endnu 15 min.    3. Skræl agurken, flæk den på langs og fjern kernerne. Snit den fint, drys med lidt salt og lad den dryppe af i en sigte i ca. 10 min. Pres væden fra og rør agurken sammen med yoghurt, knust hvidløg, hakket mynte og dild.   4. Fordel kødet på 4 spyd med laurbærblade og halve citronskiver imellem. Krydr med salt og peber. Grill spyddene 3-4 min. på hver side på grillen eller en grillpande.    5. Servér tzatziki og kartofler til.    PRØV OGSÅ: Græsk lammegryde  
 

Andre lækre opskrifter