Aftensmad

Græskarsuppe med yoghurt og peanut-dukkah

af Louisa Lorang 14. februar 2022
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal
Ugens onsdagsopskrift er græskarsuppe med yoghurt og peanut-dukkah . Få opskriften her
2 personer

Græskarsuppe

  • 1 lille græskar, f.eks. butternutsquash eller hokkaido
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, knuste
  • 1 persillerod, revet
  • olivenolie
  • ca. 1-1,4 l grøntsagsbouillon
  • saft af ½ citron
  • salt

DUKKAH

  • 1 spsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 dl peanuts, finthakkede

TOPPING

  • yoghurt naturel
  • plukket koriander

TILBEHØR

  • citronbåde
  • groft brød

1. Flæk græskarret, og skrab kernerne ud med en ske; skær skrællen af og kødet i terninger. Sautér græskarkød, løg, hvidløg og persillerod i olivenolie i en stor gryde, uden at det tager farve. Lad det sautere i 5-8 minutter. Hæld 1 liter bouillon på, og kog suppen under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft og salt. Spæd med ekstra bouillon, hvis suppen er for tyk.

 

2. Rist imens spidskommen på en tør, varm pande. Kom koriander på, og lad det varme med kort. Tag krydderierne af panden, og vend dem med chili, flagesalt og peanuts.

Servér suppen med yoghurt, dukkah og koriander. Giv citronbåde og groft brød til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Spinatsalat med grillet kylling og kikærteyoghurt - Få opskriften her

TIRSDAG: Thailandske fiskefrikadeller med sprøde grøntsager - Få opskriften her

TORSDAG: Hakkebøffer med bagte halve løg og rødder - Få opskriften her

FREDAG: Enchilladas med svinekød og bønner - Få opskriften her