

Græskarsuppe med yoghurt og peanut-dukkah
Græskarsuppe
- 1 lille græskar, f.eks. butternutsquash eller hokkaido
- 1 løg, grofthakket
- 3 fed hvidløg, knuste
- 1 persillerod, revet
- olivenolie
- ca. 1-1,4 l grøntsagsbouillon
- saft af ½ citron
- salt
DUKKAH
- 1 spsk. knust spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. chiliflager
- 2 tsk. flagesalt
- 1 dl peanuts, finthakkede
TOPPING
- yoghurt naturel
- plukket koriander
TILBEHØR
- citronbåde
- groft brød
1. Flæk græskarret, og skrab kernerne ud med en ske; skær skrællen af og kødet i terninger. Sautér græskarkød, løg, hvidløg og persillerod i olivenolie i en stor gryde, uden at det tager farve. Lad det sautere i 5-8 minutter. Hæld 1 liter bouillon på, og kog suppen under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft og salt. Spæd med ekstra bouillon, hvis suppen er for tyk.
2. Rist imens spidskommen på en tør, varm pande. Kom koriander på, og lad det varme med kort. Tag krydderierne af panden, og vend dem med chili, flagesalt og peanuts.
Servér suppen med yoghurt, dukkah og koriander. Giv citronbåde og groft brød til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Spinatsalat med grillet kylling og kikærteyoghurt - Få opskriften her
TIRSDAG: Thailandske fiskefrikadeller med sprøde grøntsager - Få opskriften her
TORSDAG: Hakkebøffer med bagte halve løg og rødder - Få opskriften her
FREDAG: Enchilladas med svinekød og bønner - Få opskriften her