Græskarsuppe med krebsehaler
Aftensmad

Græskarsuppe med krebsehaler

af Emma Martiny 13. december 2018
Foto: Winnie Methmann
Den cremede og farverige græskarsuppe smager himmelsk toppet med krebsehaler, syrlig cremefraiche og et pift af citron. Her får du opskriften på græskarsuppe med krebsehaler
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stort hokkaidogræskar
  • olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 200 g krebsehaler
  • dild
  • cremefraiche 18 %
  • rugbrød

Opskrift - sådan laver du græskarsuppe med krebsehaler 

  1. Halvér græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Fjern skallen med en skarp kniv, og skær græskarkødet i tern. Svits dem i olie i en gryde. Pil og hak løg og hvidløg, tilsæt, og svits dem sammen med græskar-ternene i ca. 5 minutter, uden at de tager farve. Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskar-ternene er helt møre. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.   2. SERVERING: Afdryp krebsehalerne, vend dem i suppen, og top med dild og cremefraiche. Servér suppen med ristet rugbrød.   Få indkøbslisten til hele uge her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder – Få opskriften her

Onsdag: Perlebygotto ned grønkål og svampe – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med pancetta og ristede jordskokker – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter