Aftensmad

Græskar-kikærte-curry

Af Louisa Lorang 30. juni 2021
Ugens torsdagsopskrift er græskar-kikærte-curry. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 2 tsk. brune sennepsfrø
  • 400 g butternutsquash uden skræl
  • olivenolie
  • 1 spsk. hakket ingefær
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 løg, hakket
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. god karry
  • 1 spsk. smør
  • 1 lille dåse kokosmælk, 200 g
  • 2 dl grøntsagsbouillon eller vand
  • 3 dl kogte kikærter
  • saft af ½-1 limefrugt
  • salt

Topping

  • masser af koriander
  • tynde skiver grøn chili

Tilbehør

  • limebåde
  • evt. kogte fuldkornsris

Jeg er ikke stor fan af dåsekikærter, men har du virkelig travlt, går dåseærterne an. Ellers kog en masse, og kom nogle i fryseren til næste gang.

Opskrift - sådan laver du græskar-kikærte-curry

  1. Knus fennikelfrø og sennepsfrø i en morter. Skær græskarret i ca. 2 cm store terninger. Rist dem let i olie i en stor, varm gryde.
  2. Kom fennikel, sennep, ingefær, løg, hvidløg, gurkemeje og karry i gryden med græskarret, og lad det stege med kort.
  3. ilsæt kokosmælk og bouillon eller vand, og lad retten simre under låg i ca. 15-20 minutter.
  4. Kom kikærter ved, når græskarret er mørt. Lad dem varme med, og smag til med salt og lidt limesaft.
  5. Servér straks curry toppet med koriander og grøn chili og med limebåde og evt. ris til.

 

Prøv også kyllingebryst med grov sennepssauce eller ristede havtaskekæber med lynsyltede tomater