kylling
Aftensmad

Græsk butternutsalat med gyros-kylling

15. marts 2018
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Gyros er en græsk krydderiblanding, der passer perfekt til fjerkræ. Servér den saftige kylling med en knasende græskarsalat. Her får du opskriften på græsk butternutsalat med gyros-kylling

Græsk butternutsalat med gyros-kylling 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 60 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 hel kylling 2 spsk. olivenolie 2 spsk. gyros-krydderi salt og friskkværnet peber  
  GRÆSK BUTTERNUTSALAT 1 stor butternutsquash 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber  saft af 1 citron 1 glas kalamataoliven 150 g feta 1 bundt persille  
  PRØV OGSÅ: Thai-kylling med cashewnødder  

Opskrift - sådan laver du græsk butternutsalat med gyros-kylling 

  1. Lad kyllingen stå på køkkenbordet i mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 180° varmluft. Gnid kyllingen med olie, gyros-krydderi, salt og peber, og læg den på en ovnrist med brystet opad og med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.   2. GRÆSK BUTTERNUTSALAT: Skær skrællen af butternutsquashen. Halvér den, og fjern kernerne med en ske. Skær butternutsquashkødet i mundrette tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i 30 minutter sammen med kyllingen, til de er møre og gyldne. Læg ternene i en skål, og pres citronsaft over. Skyl og hak persille groft. Vend oliven, smuldret feta og persille sammen med butternutsquashen. Servér som tilbehør til gyros-kyllingen.   TIP: "Græsk gyros" eller gyros-krydderi består af et væld af krydderier, lige fra chili- og hvidløgspulver til spidskommen og kanel. Find gyros-krydderi hos din etniske købmand eller i netbutikker.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Indiske besan puda-pandekager – Få opskriften her

Onsdag: Brændende kærlighed med rodfrugter – Få opskriften her

Torsdag: Honning-soja-marineret laks og bagt gulerodssalat – Få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler – Få opskriften her