Græsk butternutsalat med gyros-kylling
Tid: 30 minutter. Ovntid: 60 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling
2 spsk. olivenolie
2 spsk. gyros-krydderi
salt og friskkværnet peber
GRÆSK BUTTERNUTSALAT
1 stor butternutsquash
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
saft af 1 citron
1 glas kalamataoliven
150 g feta
1 bundt persille
PRØV OGSÅ:
Thai-kylling med cashewnødder
Opskrift - sådan laver du græsk butternutsalat med gyros-kylling
1. Lad kyllingen stå på køkkenbordet i mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 180° varmluft. Gnid kyllingen med olie, gyros-krydderi, salt og peber, og læg den på en ovnrist med brystet opad og med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
2. GRÆSK BUTTERNUTSALAT: Skær skrællen af butternutsquashen. Halvér den, og fjern kernerne med en ske. Skær butternutsquashkødet i mundrette tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i 30 minutter sammen med kyllingen, til de er møre og gyldne. Læg ternene i en skål, og pres citronsaft over. Skyl og hak persille groft. Vend oliven, smuldret feta og persille sammen med butternutsquashen. Servér som tilbehør til gyros-kyllingen.
TIP: "Græsk gyros" eller gyros-krydderi består af et væld af krydderier, lige fra chili- og hvidløgspulver til spidskommen og kanel. Find gyros-krydderi hos din etniske købmand eller i netbutikker.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Indiske besan puda-pandekager – Få opskriften her
Onsdag: Brændende kærlighed med rodfrugter – Få opskriften her
Torsdag: Honning-soja-marineret laks og bagt gulerodssalat – Få opskriften her
Fredag: Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler – Få opskriften her

Læs også
Aftensmad
Gyros med svinekød og tzatziki