Græsk bønnefad med tzatziki
Mad

Græsk bønnefad med tzatziki

28. februar 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
På græsk hedder retten gigantes plaki, og det dækker over en ovnret med bønner og krydret tomatsauce. Her får du opskriften på græsk bønnefad med tzatziki
20 min4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 knivspids chilipulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 dåser butterbeans
  • 100 g feta

TZATZIKI

  • 1 agurk
  • salt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt 10 %
  • ½ citron
  • friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 290 g kalamataoliven
  • godt brød

Opskrift - sådan laver du græsk bønnefad med tzatziki

1. Tzatziki: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber i en skål. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten. Stil skålen på køl indtil servering. 2. Tænd ovnen på 200°. Pil og hak løget fint, og steg det i olie i en gryde. Pres hvidløg, og lad det stege med. Krydr med oregano, kanel, chilipul-ver, salt og peber. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og rørsukker, og bring saucen i kog. Skyl og afdryp butterbeans i en sigte, og vend dem i gryden. Fordel bønner og tomatsauce i et ovnfast fad, og smuldr feta ovenpå. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er let gylden. 3. Servering: Drys retten med skyllet, plukket persille, og servér med oliven, brød og tzatziki. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også