Glaseret skinke og løgtærte til 4 personer
Tid: 45 minutter. Kogetid, skinke: 1 time. Ovntid: 25 minutter
DET SKAL DU BRUGE
1 rulle frisk butterdej
4 rødløg
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
2 spsk. sukker
3 æg
2 dl cremefraiche 18 %
salt og friskkværnet peber
200 g revet emmentaler
1 tærteform, 20 cm i diameter
lidt olie til formen
GLASERET SKINKE
2 kg bayonneskinke
2 laurbærblade
4 peberkorn
175 g brun farin
3 spsk. dijonsennep
GRØN SALAT
1 hjertesalat
1 salatløg
½ agurk
2 spsk. cremefraiche
1 spsk. sennep
3 spsk. friskhakket persille
salt og friskkværnet peber
Der blivere helt sikkert glaseret skinke tilovers. Brug det i en skøn grønkålssuppe med skinke og pasta - få opskriften her
Opskrift - sådan laver du glaseret skinke og løgtærte
1. Glaseret skinke: Læg skinken i en gryde, og dæk den med vand. Tilsæt laurbærblade og peberkorn, og bring langsomt i kog. Lad skinken simre under låg i 1 time. Lad den stå i kogelagen, til den skal glaseres.
2. Løgtæte: Læg butterdejen i den smurte form. Pil løg, og skær i tynde skiver. Steg dem ved lav varme i smør på en pande. Krydr med salt, peber og sukker, og lad dem simre i 15 minutter. Fordel dem på tærtedejen. Pisk æg og cremefraiche sammen, og krydr med salt og peber. Hæld blandingen over fyldet, og drys med ost. Bag tærten i ovnen ved 200° i 25 minutter.
Fjern net og svær fra skinken, og rids fedtet i et ternet mønster. Rør farin sammen med sennep, og smør det på skinken. Steg skinken i ovnen i 12 minutter, til toppen er gylden.
3. Grøn salat: Skyl og pluk salat. Pil løg, og skær i skiver. Skyl agurken, og skær i tynde stave. Rør en dressing af cremefraiche, sennep, persille, salt og peber. Vend den i salaten.
servér glaseret skinke med løgtærte
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Chilikylling med ricottacreme, pasta og julesalat - Få opskriften her
Tirsdag: Lasagne med squash og aubergine - Få opskriften her
Onsdag: Sandart med stegt rødkålssalat på ristet brød - Få opskriften her
Fredag: Andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler - Få opskriften her