glaseret skinke
Aftensmad

Glaseret skinke og løgtærte

10. december 2015
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Der bliver skinke tilovers. Spis det dagene efter på knækbrød eller rugbrød med lidt stærk sennep.Her får du opskriften på glaseret skinke og løgtærte

Glaseret skinke og løgtærte til 4 personer

Tid: 45 minutter. Kogetid, skinke: 1 time. Ovntid: 25 minutter   DET SKAL DU BRUGE 1 rulle frisk butterdej 4 rødløg 1 spsk. smør til stegning salt og friskkværnet peber 2 spsk. sukker 3 æg 2 dl cremefraiche 18 % salt og friskkværnet peber 200 g revet emmentaler 1 tærteform, 20 cm i diameter lidt olie til formen   GLASERET SKINKE 2 kg bayonneskinke 2 laurbærblade 4 peberkorn 175 g brun farin 3 spsk. dijonsennep   GRØN SALAT 1 hjertesalat 1 salatløg ½ agurk 2 spsk. cremefraiche 1 spsk. sennep 3 spsk. friskhakket persille salt og friskkværnet peber  

Der blivere helt sikkert glaseret skinke tilovers. Brug det i en skøn grønkålssuppe med skinke og pasta - få opskriften her

 

Opskrift - sådan laver du glaseret skinke og løgtærte 

  1. Glaseret skinke: Læg skinken i en gryde, og dæk den med vand. Tilsæt laurbærblade og peberkorn, og bring langsomt i kog. Lad skinken simre under låg i 1 time. Lad den stå i kogelagen, til den skal glaseres.   2. Løgtæte: Læg butterdejen i den smurte form. Pil løg, og skær i tynde skiver. Steg dem ved lav varme i smør på en pande. Krydr med salt, peber og sukker, og lad dem simre i 15 minutter. Fordel dem på tærtedejen. Pisk æg og cremefraiche sammen, og krydr med salt og peber. Hæld blandingen over fyldet, og drys med ost. Bag tærten i ovnen ved 200° i 25 minutter. Fjern net og svær fra skinken, og rids fedtet i et ternet mønster. Rør farin sammen med sennep, og smør det på skinken. Steg skinken i ovnen i 12 minutter, til toppen er gylden.   3. Grøn salat: Skyl og pluk salat. Pil løg, og skær i skiver. Skyl agurken, og skær i tynde stave. Rør en dressing af cremefraiche, sennep, persille, salt og peber. Vend den i salaten.   servér glaseret skinke med løgtærte  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Chilikylling med ricottacreme, pasta og julesalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lasagne med squash og aubergine - Få opskriften her

Onsdag: Sandart med stegt rødkålssalat på ristet brød - Få opskriften her

Fredag: Andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler - Få opskriften her