

Gazpacho og carpaccio med croutoner og parmesan
Gazpacho
- 1 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- ½ agurk
- 3 stilke bladselleri
- 1 frisk rød chili
- 200 g modne tomater
- ½ dl hvid balsamicoeddike
- 1 tsk. sukker
- salt og friskkværnet peber
- ½ dl olivenolie
- 2-3 dl vand
CROUTONER
- 1 flute
- 1 spsk. olivenolie
TOPPING
- ¼ squash
- 1 frisk rød chili
TIL SERVERING
- 240 g kalveinderfilet skåret helt tyndt (få gerne slagteren til at skære det)
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 100 g parmesan
- 4 stilke bredbladet persille
Sådan laver du gazpacho og carpaccio med croutoner og parmesan
1. Pil hvidløg. Rens peberfrugten, og skær den i grove stykker. Skyl agurken, og skær i grove skiver. Rens og skær bladselleri i skiver. Rens chilien, og fjern kernerne. Skyl og halvér tomaterne. Blend hvidløg, peberfrugt, agurk, bladselleri, chili og tomater sammen i en blender. Tilsæt eddike, sukker, salt og peber. Hæld til sidst olivenolie i i en tynd stråle, mens du blender. Smag til med salt og sukker. Justér konsistensen med vand. Sæt gazpachoen på køl indtil servering.
2. CROUTONER: Tænd ovnen på 180°. Riv flutet i små stykker, og fordel i et ovnfast fad. Dryp med olie, og bag dem sprøde i ca. 5 minutter.
3. TOPPING: Skyl og skær squash og chili i helt fine tern.
4. SERVERING: Anret de tynde skiver kød på 4 tallerkener. Dryp med olivenolie, og krydr godt med salt og peber. Drys med croutoner, friskhøvlet parmesan og persilleblade. Servér sammen med iskold gazpacho i portionsglas, toppet med squash og chili.
TIP: Blend et par opblødte soltørrede tomater i gazpachoen, det giver en dybere smag af tomat.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS OPSKRIFTER
Mandag: Sprøde kyllingelår med bagte tomater, squash og kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Laks med nem hollandaise og sommergrønt - Få opskriften her
Torsdag: Gourmet-hotdogs med tomatkompot og grøn relish - Få opskriften her
Fredag: Marinerede oksespyd og bulgur med mynte og blandet grønt - Få opskriften her
