gazpacho
Aftensmad

Gazpacho og carpaccio med croutoner og parmesan

af Camilla Zarah Lawes 7. juni 2022
Foto: Columbus Leth
Sæt en skål med isterninger frem på bordet, så man selv kan gøre sin gazpacho ekstra kold og frisk.. Her får du opskriften på gazpacho og carpaccio med croutoner og parmesan
5 min 4 personer

Gazpacho

  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ agurk
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 frisk rød chili
  • 200 g modne tomater
  • ½ dl hvid balsamicoeddike
  • 1 tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ dl olivenolie
  • 2-3 dl vand

CROUTONER

  • 1 flute
  • 1 spsk. olivenolie

TOPPING

  • ¼ squash
  • 1 frisk rød chili

TIL SERVERING

  • 240 g kalveinderfilet skåret helt tyndt (få gerne slagteren til at skære det)
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g parmesan
  • 4 stilke bredbladet persille

Sådan laver du gazpacho og carpaccio med croutoner og parmesan 

 

1. Pil hvidløg. Rens peberfrugten, og skær den i grove stykker. Skyl agurken, og skær i grove skiver. Rens og skær bladselleri i skiver. Rens chilien, og fjern kernerne. Skyl og halvér tomaterne. Blend hvidløg, peberfrugt, agurk, bladselleri, chili og tomater sammen i en blender. Tilsæt eddike, sukker, salt og peber. Hæld til sidst olivenolie i i en tynd stråle, mens du blender. Smag til med salt og sukker. Justér konsistensen med vand. Sæt gazpachoen på køl indtil servering.

 

2. CROUTONER: Tænd ovnen på 180°. Riv flutet i små stykker, og fordel i et ovnfast fad. Dryp med olie, og bag dem sprøde i ca. 5 minutter.

 

3. TOPPING: Skyl og skær squash og chili i helt fine tern.

 

4. SERVERING: Anret de tynde skiver kød på 4 tallerkener. Dryp med olivenolie, og krydr godt med salt og peber. Drys med croutoner, friskhøvlet parmesan og persilleblade. Servér sammen med iskold gazpacho i portionsglas, toppet med squash og chili.

 

TIP: Blend et par opblødte soltørrede tomater i gazpachoen, det giver en dybere smag af tomat.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS OPSKRIFTER

Mandag: Sprøde kyllingelår med bagte tomater, squash og kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Laks med nem hollandaise og sommergrønt - Få opskriften her

Torsdag: Gourmet-hotdogs med tomatkompot og grøn relish - Få opskriften her

Fredag: Marinerede oksespyd og bulgur med mynte og blandet grønt - Få opskriften her