Aftensmad

Fyldte vinblade

af Beagle Iuel-Brockdorff 8. september 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Tid: Ca. 45 min.Ca. 16 stk.Lav dine egne, fyldte vinblade med lige det fyld, du gerne vil have. Her har jeg brugt de sidste svampe blandet med

Tid: Ca. 45 min.

Ca. 16 stk.

Lav dine egne, fyldte vinblade med lige det fyld, du gerne vil have. Her har jeg brugt de sidste svampe blandet med svinekød, mynte, citronmelisse og ris.

Vinbladene købes fx på glas hos indvandrergrønthandlere.

Prøv også:

Speltsalat med græsk inspiration Græsk Moussaka Vandmelonsalat med solbær-vinaigrette Farseret zucchiniblomst Lavendel-æbletærte

Fyld:1 kogepose ris Olivenolie1 løg200 g hakket svinekødCa. 100 g svampe og champignoner Lidt frisk mynte og citronmelisseSalt, peberTilbehør:2 dl yoghurt¼ agurkLidt mynteEvt. brød

Kog risene.

Kom 1 spsk olie i en gryde og svits hakket løg, svinekød og hakkede svampe, til det begynder at brune.

Hæld op i en skål og rør ca. halvdelen af risene i.

Krydr med hakkede krydderurter, salt og peber.

Læg lidt fyld på hvert vinblad og rul sammen.

Læg rullerne tæt i et fad, dryp med lidt olie og kom ca. 1 dl vand ved.

Varm dem godt igennem ved 175 grader 12-15 min. i ovnen.

Servér med yoghurt rørt med hakket/revet agurk, lidt mynte, salt og peber samt evt. brød.