Fyldte peberfrugter med soltørrede tomater og feta
Aftensmad

Fyldte peberfrugter med soltørrede tomater og feta

af Emma Martiny 5. marts 2020
Foto: Winnie Methmann
Disse lækre, fyldte peberfrugter indeholder en saftig fars lavet på oksekød, soltørrede tomater, basilikum og pinjekerner.
25 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket oksekød
  • 4 røde peberfrugter
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 180 g soltørrede tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 40 g pinjekerner
  • 1 spsk. konc. tomatpuré
  • 150 g feta
  • Salt og peber

TIL SERVERING

  • 50 g rucola
  • 1 fuldkornsflute

Opskrift - sådan laver du fyldte peberfrugter med soltørrede tomater og feta

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skyl og halvér peberfrugterne på langs, og fjern kernerne.
  3. Læg peberfrugterne i et ovnfast fad. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  4. Dræn de soltørrede tomater, og hak dem.
  5. Skyl og hak basilikum.
  6. Rist pinjekernerne let på en tør pande.
  7. Rør en fars af kød, løg, hvidløg, tomatpuré, soltørrede tomater, basilikum og pinjekerner.
  8. Smuldr fetaen groft, og rør det i farsen sammen med salt og peber.
  9. Fordel farsen i de halve peberfrugter, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til kødet er gennemstegt.
  10. Servér med rucola og groft flute.

TIP: Farsen røres med soltørrede tomater og feta, der har en salt smag, så husk at spare lidt på mængden af tilsat salt.