laksefileter
Aftensmad

Fyldte laksefileter med tigerrejer og spinat

af Camilla Zarah Lawes 1. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Måske kan du ikke få plads til alt fyldet i laksefileterne. Så serverer du det bare ved siden af i en skål. Her får du opskriften på fyldte laksefileter med tigerrejer og spinat
4 personer
Tid i alt 30 min

FYLDTE LAKSEFILETER

  • 4 laksefileter med skind
  • 16 tigerrejer med skal
  • 200 g frisk babyspinat
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

GROV MOS

  • 4 bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 forårsløg
  • ½ bundt purløg
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • ½ fennikel

1. Skær en lomme i siden på hver laksefilet. Pil rejerne, og fjern tarmstrengen. Skyl og tør spinaten. Pil og hak løg og hvidløg fint, og steg dem i lidt olie på en pande. Tilsæt rejer og herefter spinat, og lad det stege med. Krydr med salt og peber. Fordel fyldet i lommen på laksefileterne. Gem det overskydende fyld til servering. Steg laksefileterne på skindsiden i olie. Dæk med bagepapir, og lad dem stege færdig ved svag varme i 10 minutter.

 

2. Grov mos: Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i vand. Mos dem med olivenolie. Rens og snit forårsløg. Hak purløg fint. Riv skallen af citronen. Vend det hele i mosen, og smag til med salt og peber. Pynt retten med fintsnittet fennikel og fennikeltop.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med spicy nudelsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Kylling i karrysauce med grønne bønner - Få opskriften her

Torsdag: Kødsauce med grøntsager og kinaradisepasta - Få opskriften her

Fredag: Portobello-burger med syltede rødløg og grove fritter - Få opskriften her