Funky frikadeller med bønne-kokos-salat og store fritter

29. september 2009
af Charlotte Guéniau og Carsten Kyster
Foto: Anders Schønnemann, Fra bogen ”Funky hverdagsmad”
Denne opskrift er en opdatering af en populær klassiker. Blot ved at røre lidt grøn karrypasta og basilikum (gerne thaibasilikum) i farsen bliver oplevelsen en helt anden

Opskrift på funky frikadeller med bønne-kokos-salat og store fritter

Til 4 personer

Frikadeller:
500 g hakket kalv og flæsk
1-2 tsk. salt
3 æg
1 spsk. grøn karrypasta
2 dl kokosmælk el. almindelig mælk
1 bdt. thaibasilikum el. almindelig basilikum
1-1½ l sojaolie til dybstegning
600 g bagekartofler
400 g grønne bønner
1 rødløg
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. kokosflager el. ristet kokosmel
Salt og friskkværnet peber
Lime/citron i både

Tilbehør:
1-2 dl sød chilimayo

Chilimayo
3 dl god mayonnaise, f.eks. Hellmann's
2 spsk. siracha-chilisauce (Netto eller den etniske købmand)

Rør det hakkede kød sejt med salt. Rør æggene i et ad gangen, tilsæt karrypasta og kokosmælk. Vend grofthakket basilikum i til sidst. Form farsen til ca. 16 lige store runde frikadeller. Varm olien op i en gryde. Steg frikadellerne i olien i ca. 6 minutter, til de er gyldne. Tag dem op. Skyl bagekartoflerne godt, og skær dem i store både. Steg dem sprøde i gryden med den varme olie i ca. 6 minutter. Læg dem herefter på fedtsugende papir, og drys med salt. Kog bønnerne i let saltet vand i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem køle af. Snit løget fint. Vend de kogte bønner med løg, yoghurt og kokos. Smag til med salt og peber. Anret de forskellige ting på fade hver for sig eller portionsanrettet. Servér med chilimayo og evt. lime/citron i både.

Bland mayonnaisen med chilisauce til en skøn, lidt skarp mayonnaise. Holdbarhed en måned på køl.