frikadeller
Aftensmad

Frikadeller med råkost og sellerifritter

9. november 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Et vaskeægte familiehit, som middagsgæsterne vil elske. Lav evt. kartoffelfritter sammen med sellerifritter. Her får du opskriften på frikadeller med råkost og sellerifritter

Frikadeller med råkost og sellerifritter 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 500 kg hakket kalve- og flæskekød 1 løg 1 håndfuld persille 2 æg 1 dl finvalsede havregryn 1 dl mælk salt og friskkværnet peber smør til stegning  
  RÅKOST 4 store gulerødder 1 æble saft af 1 citron 2 appelsiner 1 håndfuld rosiner  
  SELLERIFRITTER 1 stor knoldselleri 1 spsk. olivenolie salt   PRØV OGSÅ: Frikadeller med kartoffelsalat

Opskrift - sådan laver du frikadeller med råkost og sellerifritter 

  1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget. Skyl og hak persille fint. Rør en fars af hakket kød, løg, persille, æg, havregryn, mælk, salt og peber. Stil på køl i 30 minutter.   2. RÅKOST: Skræl og riv gulerødderne groft. Skyl æblet, riv det groft, og vend det med citronsaft. Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinkødet i skiver. Bland gulerødder, æble, appelsiner og rosiner sammen i en skål.   3. SELLERIFRITTER: Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldsellerien, og skær den i fritter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend med olivenolie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.   4. Form imens frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér fritter og frikadeller med råkostsalat.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lun quinoasalat med pitachips og yoghurtdip – Få opskriften her

Onsdag: Mac’n’cheese med blomkål – Få opskriften her

Torsdag: Grønkåls-cæsarsalat med kylling – Få opskriften her

Fredag: Fiskesuppe med kulmule og krebsehaler – Få opskriften her