Frikadeller med råkost og sellerifritter
Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
500 kg hakket kalve- og flæskekød
1 løg
1 håndfuld persille
2 æg
1 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
RÅKOST
4 store gulerødder
1 æble
saft af 1 citron
2 appelsiner
1 håndfuld rosiner
SELLERIFRITTER
1 stor knoldselleri
1 spsk. olivenolie
salt
PRØV OGSÅ:
Frikadeller med kartoffelsalat
Opskrift - sådan laver du frikadeller med råkost og sellerifritter
1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget. Skyl og hak persille fint. Rør en fars af hakket kød, løg, persille, æg, havregryn, mælk, salt og peber. Stil på køl i 30 minutter.
2. RÅKOST: Skræl og riv gulerødderne groft. Skyl æblet, riv det groft, og vend det med citronsaft. Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinkødet i skiver. Bland gulerødder, æble, appelsiner og rosiner sammen i en skål.
3. SELLERIFRITTER: Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldsellerien, og skær den i fritter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend med olivenolie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
4. Form imens frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér fritter og frikadeller med råkostsalat.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Lun quinoasalat med pitachips og yoghurtdip – Få opskriften her
Onsdag: Mac’n’cheese med blomkål – Få opskriften her
Torsdag: Grønkåls-cæsarsalat med kylling – Få opskriften her
Fredag: Fiskesuppe med kulmule og krebsehaler – Få opskriften her
