

Forårsruller med steak og peanutdressing
Forårsruller
- 1 okseflanksteak på ca. 500 g
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. smør og/eller olie til stegning
- ½ spidskål
- 1 mangofrugt
- 1 agurk
- 1 dl ristede saltede peanuts
- 12 store stykker rispapir
- 1 bundt mynte
PEANUTDIP
- 1 fed hvidløg
- saft af 1 limefrugt
- 2 store spsk. peanutbutter
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. sesamolie eller olivenolie
- 2 spsk. vand
1. Krydr steaken med salt og peber. Steg den i olie på en varm (grill)pande i ca. 5 minutter på hver side. Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene.
2. PEANUTDIP: Pil og pres hvidløget. Rør det sammen med lime saft, peanutbutter, fiskesauce og sesamolie. Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår den rette konsistens.
3. Pluk bladene af spidskålen, og skyl og tør dem. Skær mangoen i lange skiver, og agurken i stave. Hak peanuts groft. Opblød rispapiret, 1 ad gangen, i koldt vand.
4. Læg et stykke rispapir på et rent viskestykke. Placér et spidskålsblad, skiver af flanksteak, mango, agurk, mynteblade og lidt peanuts i midten, og rul så rispapiret stramt sammen omkring fyldet. Skær rullerne i 2, og servér dem med peanutdip.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grøntsagssamosaer med hjemmelavet mangochutney – Få opskriften her
Tirsdag: Laks med sorte ris, pak choi og wasabimayo – Få opskriften her
Onsdag: Kyllingesalat med avocado og jordbær – Få opskriften her