forårsruller
Aftensmad

Forårsruller med steak og peanutdressing

af Emma Martiny 15. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Servér din fredagsbøf i friske rispapirruller med grønt, og en fantastisk dip. Her får du opskriften på forårsruller med steak og peanutdressing
4 personer

Forårsruller

  • 1 okseflanksteak på ca. 500 g
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør og/eller olie til stegning 
  • ½ spidskål 
  • 1 mangofrugt 
  • 1 agurk
  • 1 dl ristede saltede peanuts
  • 12 store stykker rispapir 
  • 1 bundt mynte

PEANUTDIP

  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 store spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie eller olivenolie
  • 2 spsk. vand

1. Krydr steaken med salt og peber. Steg den i olie på en varm (grill)pande i ca. 5 minutter på hver side. Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene.

 

2. PEANUTDIP: Pil og pres hvidløget. Rør det sammen med lime saft, peanutbutter, fiskesauce og sesamolie. Tilsæt gradvist  vand, indtil du opnår den rette konsistens.

 

3. Pluk bladene af spidskålen, og skyl og tør dem. Skær mangoen i lange skiver, og agurken i stave. Hak peanuts groft. Opblød rispapiret, 1 ad gangen, i koldt vand. 

 

4. Læg et stykke rispapir på et rent viskestykke. Placér et spidskålsblad, skiver af flanksteak, mango, agurk, mynteblade og lidt peanuts i midten, og rul så rispapiret stramt sammen omkring fyldet. Skær rullerne i 2, og servér dem med peanutdip.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøntsagssamosaer med hjemmelavet mangochutney – Få opskriften her

Tirsdag: Laks med sorte ris, pak choi og wasabimayo – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingesalat med avocado og jordbær – Få opskriften her

Torsdag: Tærte med gedeost og spinat – Få opskriften her

Læs også