Aftensmad

Focacciabolle med carpaccio og basilikumpesto

af Mai Knauer 7. juli 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre hjemmelavede sandwich. Her får du opskriften på focacciabolle med carpaccio og basilikumpesto

Focacciabolle med carpaccio og basilikumpesto til 4 personer

Hjemmelavet pesto smager bedst, men vil du spare tid, kan du bruge en færdigkøbt grøn pesto.

INGREDIENSER 4 store focacciaboller 100 g rucola 200 g carpaccio 35 g semitørrede tomater 75 g parmesan 1 håndfuld frisk basilikum   BASILIKUMPESTO 1 bundt frisk basilikum 50 g parmesan 1 fed hvidløg ¼ dl pinjekerner 1 spsk. citronsaft evt. lidt olivenolie salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du focacciabolle med carpaccio og basilikumpesto

  1. Basilikumpesto: Kør basilikum, revet parmesan, hvidløg, pinjekerner og citronsaft i en foodprocessor eller minihakker til en glat pesto. Tilsæt evt. lidt olivenolie for at justere konsistensen. Smag til med salt og peber.   2. Flæk foccaciabollerne, og smør dem med basilikumpesto. Skyl og tør rucolabladene. Fordel rucola, carpaccio og semitørrede tomater på underbollerne. Høvl parmesan i tynde flager over fyldet, og pynt med friske basilikumblade. Læg overbollerne på, og servér.   TIP: I stedde for carpaccio kan du fylde bollen med god italiensk pølse  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

BLT-sandwich med hjemmelavet mayo - Få opskriften her

Clubsandwich med rosmarin og hjemmelavet karrydressing - Få opskriften her

Tyrkisk vegetar-wrap med tzatziki og tomatsalsa - Få opskriften her

Baguette med laks og wasabimayonnaise - Få opskriften her