Aftensmad

Focacciabolle med carpaccio og basilikumpesto

af Mai Knauer 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre hjemmelavede sandwich. Her får du opskriften på focacciabolle med carpaccio og basilikumpesto
4 personer

INGREDIENSER

  • 4 store focacciaboller
  • 100 g rucola
  • 200 g carpaccio
  • 35 g semitørrede tomater
  • 75 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum

BASILIKUMPESTO

  • 1 bundt frisk basilikum
  • 50 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ dl pinjekerner
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du focacciabolle med carpaccio og basilikumpesto

Hjemmelavet pesto smager bedst, men vil du spare tid, kan du bruge en færdigkøbt grøn pesto.

1. Basilikumpesto: Kør basilikum, revet parmesan, hvidløg, pinjekerner og citronsaft i en foodprocessor eller minihakker til en glat pesto. Tilsæt evt. lidt olivenolie for at justere konsistensen. Smag til med salt og peber.

2. Flæk foccaciabollerne, og smør dem med basilikumpesto. Skyl og tør rucolabladene. Fordel rucola, carpaccio og semitørrede tomater på underbollerne. Høvl parmesan i tynde flager over fyldet, og pynt med friske basilikumblade. Læg overbollerne på, og servér.

 

TIP: I steddet for carpaccio kan du fylde bollen med god italiensk pølse

Servér carpaccio til forret med den bedste opskrift her.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet clubsandwich