Lav en omgang flanksteak på brød med soyamayo og salat. God mayonnaise rørt med sojasauce og fiskesauce kunne godt gå hen at blive en ny favoritdip i køkkenet. Her får du opskriften på flanksteak på brød med soyamayo og salat.
20 min4 personer
DET SKAL DU BR
1 flanksteak, 600-800 g
1 spsk. rapsolie til stegning
salt og friskkværnet peber
SOJAMAYO
2 dl god mayonnaise
1 tsk. fiskesauce
1 spsk. sojasauce
TILBEHØR
1 hjertesalat
1 rød peberfrugt
200 g små daddeltomater
4 store skiver groft brød
½ bundt koriander
Flanksteak i ovn - med soyamayo og salat
Tænd ovnen på 180°. Steg kødet i olie på en stor pande (evt. en, som også kan gå i ovnen) ved høj varme i 3 minutter på hver side. Tag panden af varmen, krydr kødet med salt og peber, og steg det færdigt i ovnen i 15-20 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter, inden det skæres i tynde skiver.
SOJAMAYO: Rør en dressing af mayonnaise, fiskesauce og sojasauce.
TILBEHØR: Skyl og skær hjertesalat i tynde både. Rens peberfrugten, og skær den i tynde stænger. Skyl og halvér tomaterne. Rist brødet, og smør det med sojamayo. Fordel salat og peberfrugt på brødet, læg kødet tæt i skiver, og pynt med tomater, sojamayo og plukket koriander. Servér straks.