Opskrift på flanksteak i ovnen.
Aftensmad

Flanksteak på brød med soyamayo og salat

af Camilla Zarah Lawes 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Lav en omgang flanksteak på brød med soyamayo og salat. God mayonnaise rørt med sojasauce og fiskesauce kunne godt gå hen at blive en ny favoritdip i køkkenet. Her får du opskriften på flanksteak på brød med soyamayo og salat.
20 min 4 personer

DET SKAL DU BR

  • 1 flanksteak, 600-800 g
  • 1 spsk. rapsolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

SOJAMAYO

  • 2 dl god mayonnaise
  • 1 tsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sojasauce

TILBEHØR

  • 1 hjertesalat
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g små daddeltomater
  • 4 store skiver groft brød
  • ½ bundt koriander

Flanksteak i ovn - med soyamayo og salat

  1. Tænd ovnen på 180°. Steg kødet i olie på en stor pande (evt. en, som også kan gå i ovnen) ved høj varme i 3 minutter på hver side. Tag panden af varmen, krydr kødet med salt og peber, og steg det færdigt i ovnen i 15-20 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter, inden det skæres i tynde skiver.
  2. SOJAMAYO: Rør en dressing af mayonnaise, fiskesauce og sojasauce.
  3. TILBEHØR: Skyl og skær hjertesalat i tynde både. Rens peberfrugten, og skær den i tynde stænger. Skyl og halvér tomaterne. Rist brødet, og smør det med sojamayo. Fordel salat og peberfrugt på brødet, læg kødet tæt i skiver, og pynt med tomater, sojamayo og plukket koriander. Servér straks.

Læs også