flanksteak
Aftensmad

Flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat

af Marie Melchior 15. februar 2022
Foto: Line Falck
Madplan for uge 33: Ugens fredagsopskrift er flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat. Få opskriften her
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 flanksteak (ca. 600 g)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

JORDSKOKPURÉ

  • ½ kg jordskokker
  • ½ kg kartofler
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. smør
  • salt og friskkværnet peber

BØNNESALAT

  • 400 g friske grønne bønner
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 6 spsk. olivenolie

1. Jordskokpuré: Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og mos kartofler og jordskokker med mælk og smør. Smag til med salt og peber.

 

2. Flanksteak: Krydr flanksteaken med salt og peber, og steg den i olie på en varm (grill)pande i ca. 4 minutter på hver side. Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene.

 

3. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og damp dem i kogende vand i 3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland bønner og rødløg i en skål. Rør sennep sammen med honning og balsamico, og tilsæt olien lidt efter lidt, til dressingen er cremet. Vend dressingen i bønnesalaten lige før servering.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneret kalveschnitzel med spaghetti og fennikelsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Marinerede kyllingelår med kartofler og råkostsalat - Få opskriften her

Onsdag: Stegt makrel med blomkål og bulgur - Få opskriften her

Torsdag: Frittata med chorizo og kartofler med spinatsalat - Få opskriften her

Læs også