flanksteak
Aftensmad

Flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat

af Marie Melchior 17. august 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 33: Ugens fredagsopskrift er flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat. Få opskriften her

Flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat til 4 personer

Flanksteak er en desværre lidt overset udskæring, som er et godt og billigt alternativ til fredagsbøffen.    Tid: 40 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 1 flanksteak (ca. 600 g) salt og friskkværnet peber 2 spsk. olivenolie til stegning   JORDSKOKPURÉ ½ kg jordskokker ½ kg kartofler 1 dl mælk 1 spsk. smør salt og friskkværnet peber   BØNNESALAT 400 g friske grønne bønner 1 rødløg 1 spsk. dijonsennep 1 tsk. honning 1 spsk. balsamicoeddike 6 spsk. olivenolie  

Opskrift - sådan laver du flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat

  1. Jordskokpuré: Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og mos kartofler og jordskokker med mælk og smør. Smag til med salt og peber.   2. Flanksteak: Krydr flanksteaken med salt og peber, og steg den i olie på en varm (grill)pande i ca. 4 minutter på hver side. Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene.   3. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og damp dem i kogende vand i 3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland bønner og rødløg i en skål. Rør sennep sammen med honning og balsamico, og tilsæt olien lidt efter lidt, til dressingen er cremet. Vend dressingen i bønnesalaten lige før servering.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneret kalveschnitzel med spaghetti og fennikelsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Marinerede kyllingelår med kartofler og råkostsalat - Få opskriften her

Onsdag: Stegt makrel med blomkål og bulgur - Få opskriften her

Torsdag: Frittata med chorizo og kartofler med spinatsalat - Få opskriften her