

Flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat
DET SKAL DU BRUGE
- 1 flanksteak (ca. 600 g)
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie til stegning
JORDSKOKPURÉ
- ½ kg jordskokker
- ½ kg kartofler
- 1 dl mælk
- 1 spsk. smør
- salt og friskkværnet peber
BØNNESALAT
- 400 g friske grønne bønner
- 1 rødløg
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 6 spsk. olivenolie
1. Jordskokpuré: Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og mos kartofler og jordskokker med mælk og smør. Smag til med salt og peber.
2. Flanksteak: Krydr flanksteaken med salt og peber, og steg den i olie på en varm (grill)pande i ca. 4 minutter på hver side. Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene.
3. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og damp dem i kogende vand i 3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland bønner og rødløg i en skål. Rør sennep sammen med honning og balsamico, og tilsæt olien lidt efter lidt, til dressingen er cremet. Vend dressingen i bønnesalaten lige før servering.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Paneret kalveschnitzel med spaghetti og fennikelsalat - Få opskriften her
Tirsdag: Marinerede kyllingelår med kartofler og råkostsalat - Få opskriften her
Onsdag: Stegt makrel med blomkål og bulgur - Få opskriften her
Torsdag: Frittata med chorizo og kartofler med spinatsalat - Få opskriften her