

Aftensmad
Fladbrød med ærtehummus og halloumi
Af Louisa Lorang
30. juni 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er fladbrød med ærtehummus & halloumi . Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 20 min
Det skal du bruge
- 200 g kogte kikærter
- 150 g blancherede eller optøede ærter
- 1 spsk. tahini
- 3 spsk. olivenolie
- 2-3 spsk. koldt vand
- 3-4 spsk. citronsaft
- Salt
Endvidere
- 250 g halloumi i skiver
- olivenolie
- ½ agurk i tynde skiver
- 1 håndfuld plukket mynte
- 2-3 dl friskbælgede ærter
- ½ bundt radiser i tynde skiver
- 2-4 fladbrød
- salt
- citronsaft
- olivenolie
Jeg koger tit en masse kikærter på en gang og har dem i fryseren. Men her kan en dåse grundigt skyllede kikærter godt bruges.
Opskrift - Sådan laver du fladbrød med ærtehummus og halloumi
- Blend kikærter, ærter og tahini, olivenolie og lidt vand. Smag til med citronsaft og salt.
- Pensl halloumiosten med lidt olie, og gril den på en varm grill eller grillpande.
- Anret hummus, agurk, halloumi, mynte, ærter og radiser på lune fladbrød. Krydr med salt, og dryp med citron og olivenolie. Servér straks.
Prøv også at lave ristet hvilling med sommersalat eller kyllingebryst med blomkålssalat