Aftensmad

Fiskefrikadeller med rodfrugtmos

af Louisa Lorang 24. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er fiskefrikadeller med rodfrugtmos. Få opskriften her

½ bundt dild, groft hakket1 lille løg225 g torsk, lyssej, lange eller anden lys fisk (uden skind og ben)2 spsk. kaperslidt salt¼ dl fløde1-2 spsk. mel1 ægolie til stegning

ENDVIDERE:1 lille gulerod1 lille pastinak1½ dl drænet yoghurt 10 %½ bundt dild, hakket1 spsk. finthakket løg1 spsk. kapers1 tsk. flydende honning1 spsk. stærk karrysaltlidt citronsaft

TILBEHØR:100 g blandet salatolie og eddike500 g kogte kartoflercitronbådelidt hakket dild

Kom dild og løg i en foodprocessor, og blend, til det er grofthakket. Kom fisk i, og blend, til den er grofthakket. Vend kapers, salt, fløde og mel i. Rør til sidst ægget i, og form farsen til frikadeller. Steg dem i olie på en varm pande.Skræl gulerod og pastinak, og riv dem fint. Rør dem i yoghurten sammen med dild (gem lidt til pynt), løg, kapers, honning og karry. Smag remouladen til med salt og lidt citronsaft.Servér fiskefrikadellerne med remo, salat vendt med olie og eddike, kartofler og citronbåde. Top med hakket dild.Opskriften er til 2 personer.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER