Aftensmad

Fiskefilet med rodfrugtremoulade

19. december 2012
af Camilla Zarah Lawes
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrifter: Den klassiske fiskefilet bliver fornyet med en grov og lækker remoulade - prøv den til julefrokosten

Fiskefilet med rodfrugt-remoulade (Tid: 10 min.)

Ingredienser12 rødspættefileterHavsalt, friskkværnet peber50-100 g rugmel100 g smør2 spsk solsikkeolie

Grov rodfrugt-remoulade:1 persillerod1 gulerod3 syltede drueagurker, 50 g1 spsk dild1 spsk kørvel1 skalotteløg1 dl god mayonnaise½-1 dl creme fraiche 18%Lidt sukker

LÆS MERE: Få mere inspiration til julefrokosten - SØNDAG har samlet 7 lækre opskrifter, der giver den gode julefrokost

FremgangsmådeKrydr fiskefileterne med salt og peber og vend dem i rugmel. Smelt smør og olie på en stor pande og steg rødspætterne helt sprøde og flot gyldne i ca. 3 min. på hver side.

Rodfrugtremoulade: Skræl og skær persillerod og gulerod i små terninger, kog dem i letsaltet vand i 2 min.

Afkøl og dup dem tørre.

Bland grøntsagerne med drueagurker, skåret i små terninger, finthakkede krydderurter og skalotteløg.

Vend mayonnaise i sammen med creme fraiche, og smag til med salt, peber ogsukker.

LÆS MERE: Du kan også forsøge dig med en remoulade der er lidt sundere, se en opskrift her