
1. Fritter: Skræl kartoflerne, og skær dem i tykke stave. Læg dem i koldt vand i ½ time. Dryp dem af, og tør dem i et rent viskestykke. Bred dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir, og bland dem godt med olien. Bag dem midt i ovnen ved 200° i ca. 1 time, til de er lysebrune og sprøde. Vend dem af og til. Læg dem over på et rent stykke bagepapir, og drys med salt.
2. Urteremoulade: Skræl gulerødder og selleri, og riv begge dele groft. Rør dijonnaise, skyr og karry sammen, og vend grøntsagerne i. Smag til med citronsaft, salt og peber.
3. Skær fisken i store stykker, og fjern eventuelle ben. Pisk ægget sammen. Bland rasp med salt og peber. Vend fiskestykkerne i æg og krydret rasp. Lad dem ligge 5 minutter med paneringen. Varm olien op i en dyb pande, og steg fisken sprød. Servér med urteremoulade, fritter og citron skåret i både.
TIP: Steg ikke for mange stykker fisk ad gangen, for så falder temperaturen, og fisken bliver blød i stedet for sprød.
UGENS ANDRE OPSRKIFTER
Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo - Få opskriften her
Stegte kartofler med tomat og spinat - Få opskriften her
Koteletter med orange mos og bønnesalat - Få opskriften her
Kartoffelsalat med kylling og peanut-chili-dressing - Få opskriften her