Aftensmad

Fish’n’chips med urteremoulade

af Susanne Palmqvist 14. februar 2022
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne retter med kartofler. Her får du opskriften på fish’n’chips med urteremoulade
4 personer

Fish’n’chips

  • 600 g tyk torske- eller lyssejfilet
  • 1 æg
  • grov rasp (f.eks. pankorasp)
  • salt og friskkværnet peber
  • 4-5 dl neutral olie til stegning

FRITTER

  • 1 kg store kartofler, gerne bagekartofler
  • ½ dl olie (gerne mild olivenolie)
  • groft salt

URTEREMOULADE

  • 2 gulerødder
  • 125 g knoldselleri
  • 2 spsk. dijonnaise (f.eks. fra Maille)
  • 1-2 spsk. skyr
  • 1 tsk. mild karry
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 citron

1. Fritter: Skræl kartoflerne, og skær dem i tykke stave. Læg dem i koldt vand i ½ time. Dryp dem af, og tør dem i et rent viskestykke. Bred dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir, og bland dem godt med olien. Bag dem midt i ovnen ved 200° i ca. 1 time, til de er lysebrune og sprøde. Vend dem af og til. Læg dem over på et rent stykke bagepapir, og drys med salt.

 

2. Urteremoulade: Skræl gulerødder og selleri, og riv begge dele groft. Rør dijonnaise, skyr og karry sammen, og vend grøntsagerne i. Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

3. Skær fisken i store stykker, og fjern eventuelle ben. Pisk ægget sammen. Bland rasp med salt og peber. Vend fiskestykkerne i æg og krydret rasp. Lad dem ligge 5 minutter med paneringen. Varm olien op i en dyb pande, og steg fisken sprød. Servér med urteremoulade, fritter og citron skåret i både.

 

TIP: Steg ikke for mange stykker fisk ad gangen, for så falder temperaturen, og fisken bliver blød i stedet for sprød.

 

UGENS ANDRE OPSRKIFTER

Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo - Få opskriften her

Stegte kartofler med tomat og spinat - Få opskriften her

Koteletter med orange mos og bønnesalat - Få opskriften her

Kartoffelsalat med kylling og peanut-chili-dressing - Få opskriften her