Aftensmad

Fish’n’chips med tartarsauce

af Mai Knauer 10. november 2014
Foto: Columbus Leth
Ugens hverdagsopskrifter byder på skønne livretter du kan forkæle hele familien med. Her får du opskriften på fish’n’chips med tartarsauce

Fish’n’chips med tartarsauce til 4 personer

Ønsker du en mere fedtfattig udgave, kan du stege kartoffelfritterne i ovnen i stedet for at dybstege dem.

INGREDIENSER TIL FISH'N'CHIPS 600 g torsk eller lyssej 3 æg 2 dl hvedemel 200 g groft majsmel ca. 1 l majsolie til dybstegning 1 citron   FRITTER 4 bagekartofler 5 dl majsolie salt TARTARSAUCE TIL FISH'N'CHIPS 1½ dl cremefraiche 18 % 3 spsk. god mayonnaise 2 tsk. grovkornet sennep 1 håndfuld friske krydderurter, f.eks. kørvel, persille, dild, basilikum 2 spsk. kapers salt og friskkværnet peber   TILBEHØR TIL FISH'N'CHIPS blandet grøn salat  

Opskrift - sådan laver du fish’n’chips med tartarsauce

  1. Fritter: Skræl kartoflerne, og skær dem i stave. Varm olien op i en gryde, og steg kartoflerne, lidt ad gangen, i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys fritterne med salt.   2. Skær fisken ud i strimler på 5 x 2 cm. Pisk æggene sammen. Bland hvedemel og majsmel. Vend fiskestykkerne i æg og derefter i melblandingen – fisken skal være helt dækket af mel. Varm olien op i en gryde, og steg fiskestykkerne i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op, og læg dem på fedtsugende papir.   3. Tartarsauce: Rør cremefraiche sammen med mayonnaise og sennep. Hak krydderurterne, og vend dem i cremefraicheblandingen sammen kapers. Smag til med salt og peber.   4. Servér fish'n'chips med citronbåde, tartarsauce og en skål blandet grøn salat.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Spareribs med barbecuesauce og kartoffelbåde - Få opskriften her

Mexicanske madpandekager med kødsauce - Få opskriften her

Pizza med parmaskinke og rucola - Få opskriften her

Tomatsuppe med grøntsager og bacon - Få opskriften her