Fish’n’chips
Aftensmad

Fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce

af Emma Martiny 14. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Her får du den engelske klassiker i ny, sundere forklædning med ovnbagte fritter og fisk paneret i sprød quinoa og bagt i ovnen. Her får du opskriften på fish’n’chips med quinoa-panering og tatarsauce
4 personer

Fish’n’chips

  • 400 g torskefilet
  • 2 æg

QUINOA-PANERING

  • 2 dl quinoa
  • 4 spsk. polenta (majsgryn)
  • 2 tsk. salt

CHIPS

  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt 

TATARSAUCE

  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl græsk yoghurt (eller skyr)
  • 3 spsk. cornichoner
  • 2 spsk. kapers
  • 1 håndfuld persille og/eller purløg
  • skal og saft af ½ citron
  • 2 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

1. QUINOA-PANERING: Skyl quinoa, og kog den i ca. 20 minutter. Bland den kogte quinoa med polenta og salt, og stil til side.

 

2. CHIPS: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i fritter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend fritterne i olivenolie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

 

3. TATARSAUCE: Rør mayonnaise og skyr eller yoghurt sammen. 

 

4. Tilsæt finthakkede cornichoner, finthakkede kapers, hakket persille og/eller purløg, fintrevet citronskal, citronsaft og dijonsennep. Rør godt, og krydr med salt og peber.

 

5. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Dup torskefileterne tørre med køkkenrulle, og skær dem i strimler. Vend strimlerne i æg og derefter grundigt i quinoablandingen. Klem quinoaen fast om fisken med fingrene, hvis den ikke hænger fast af sig selv. Læg de panerede fiskestykker på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter, indtil paneringen er sprød og fisken gennemstegt. Servér med fritter og tartarsauce.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneer curry – Få opskriften her

Onsdag: Nachos af søde kartofler med kylling, majs og lyn-salsa – Få opskriften her

Torsdag: Krydrede kikærter i tomat med pocherede æg – Få opskriften her

Fredag: Mørbrad-satay med peanutbuttersauce og agurkesalat – Få opskriften her