Aftensmad

Fish fingers med yoghurtdip og søde kartofler

af Louisa Lorang 17. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopsrkift er fish fingers med yoghurtdip og søde kartofler. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 600 g søde kartofler
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • salt

FISH FINGERS

  • 300 g lyssej i grove strimler
  • 1 dl mel
  • 1-2 æg, pisket
  • grov rasp eller pankorasp
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • rigeligt olie til stegning
  • salt

DIP

  • 200 g yoghurt
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 dl ærter, optøede
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld bredbladet
  • persille
  • salt

TILBEHØR

  • salat
  • citronbåde

Fish fingers er super lækker mad – hvis de vel at mærke er hjemmelavede og af fisk!

1. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med lidt olie og salt, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 220° i 25-30 minutter, til de er gennemtilberedte. Afslut gerne med grill.

2. Vend fisken i mel og æg og til slut i en blanding af rasp, persille og hvidløg. Steg den gylden i rigeligt olie på en varm pande, og krydr med salt.

3. Blend yoghurten i en minihakker/foodprocessor med sennep, ærter, mynte, persille og salt.

4. Servér straks søde kartofler og fish fingers med salat og citronbåde.

TIP: Panko er en japansk rasp, der virkelig giver sprøde fish fingers. Find den i dit asiatiske supermarked, hvis du har sådan ét.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Kyllingefajitas med avokadosalsa - Få opskriften her

ONSDAG: Lasagne med spinat, ricotta og svin i tomatsauce - Få opskriften her

TORSDAG: Omeletruller med squash og løg-tomat-salat - Få opskriften her

FREDAG: Grillet bøf og svampe med krydderurtesalsa - Få opskriften her