Aftensmad

Fennikelsalat med røget laks og rugbrødschips

af Camilla Zarah Lawes 8. september 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne sensommerretter. Her får du opskriften på fennikelsalat med røget laks og rugbrødschips

Fennikelsalat med røget laks og rugbrødschips

Røget laks er en lille luksus i hverdagen og samtidig nemt at sætte på bordet.  

INGREDIENSER

500 g røget laks i skiver 1 lille bundt kørvel friskkværnet peber  

FENNIKELSALAT

1 lille fennikel 2 røde æbler  

DRESSING

4 spsk. rapsolie 1 spsk. hvidvinseddike 1 tsk. sukker salt og friskkværnet peber  

RUGBRØDSCHIPS

6 tynde skiver rugbrød 1 spsk. olivenolie salt  

Opskrift - sådan laver du fennikelsalat med røget laks og rugbrødschips

  1. Fennikelsalat: Rens fenniklen. Skyl æblerne. Skær begge dele i meget tynde skiver, brug gerne et mandolinjern.   2. Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen. Vend fennikel og æbler i dressingen.   3. Rugbrødschips: Skær rugbrødsskiverne i kvarter, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Rist rubrødsstykkerne i en 180° varm ovn i 5 minutter, til de er sprøde.   4. Anret laksen på 4 tallerkener, og fordel fennikelsalaten ovenpå. Pynt med kørvel og friskkværnet peber, og servér med rugbrødschips.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Nakkekam og couscoussalat med fennikel og pære - Få opskriften her

Krydret linsesuppe med kyllingestykker - Få opskriften her

Spicy kyllingebøffer i pitabrød - Få opskriften her

Lammekølle i cider med honning - Få opskriften her