Aftensmad

Fem opskrifter med vandmelon

af Nina Bendixen, NewsDesk, Aller Media 25. juli 2012
Foto: Pantherstock
Mange spiser blot vandmelon i skiver, men du kan nemt lave andre spændende retter, her får du 5 opskrifter med vandmelon.

Vandmelon er en rigtig sommerspise, og når man først har fået bakset den store grønne bowlingkuglede frugt hjem, så kan det være rart at have lidt forskellige idéer til, hvordan man kan bruge den.

Men inden du når så langt, skal du vælge den rigtige nede i butikken. Kig efter en gul plet. Det er et tegn på, at den 92 procent vandholdige frugt har fået lov at modnes i solen på stokken, før den er blevet plukket. Og det er godt. Melonen modnes nemlig ikke efter, den er blevet høstet. Derudover skal du vælge den tungeste, da de har mest smag.

Opskrifter med vandmelon

- Vandmelon-Ingefær GranitaPut ni dl vandmelon i tern, seks spsk. honning, en spsk. frisk limesaft og to tsk. fintrevet ingefær i en blender. Blend til det er jævnt. Put blandingen i en lukket beholder og frys det ned natten over.

Bryd eventuelle klumper med en gaffel dagen efter, indtil konsistensen er grynet, og genfrys det i 20 minutter. Hold granitaen nedfrosset, indtil den er klar servering.- Vandmelon og feta med honning og mynteTag nogle skiver vandmelon og bland dem med en tilsvarende mængde feta på et serveringsfad. Put honning og friske mynteblade oven på.- Gazpacho af vandmelonBland seks dl hakket vandmelon, fire dl hakkede tomater, en dl hakket agurk, to spsk. hakket koriander og en spsk. olivenolie samt rødvinseddike i en skål. Blend halvdelen af blandingen til det er finthakket. Smag til med salt og peber og server det hele i dybe skåle.- Vandmelon, spinat og bacon salatPisk to spsk. sød chili sauce, to spsk. limesaft og en spsk. olivenolie i en stor skål. Tilsæt en pakke babyspinat, fire dl vandmelon i tern, tre skiver tilberedt smuldret bacon, og en halv dl finthakket rødløg. Bland det hele sammen.- Vandmelon, basilikum og parmaskinke på spyd Halver fire skiver parmaskinke på langs. Spid den ene ende af et stykke skinke med et spyd, og kom skiftevis vandmelonstykker, basilikumblade og skinke på spyddet. Pres til sidst en lime ud over spyddene.

Vandmelon kan opbevares i op til en uge ved stuetemperatur. Skåret frugt kan klare sig et par dage i køleskabet.LÆS MERE: Opskrift på lækker melonsorbetKilde: Prevention.com