Aftensmad

Fasan i cider med æbler, bacon-bruschetta og drue-appelsinsalat

9. september 2009
af Beagle Iuel-Brockdorff
Tid: Ca. 1 time2 fasaner, helst pilledeog ikke flåedeSmørLidt rosmarin3 letknuste enebærSalt, peber3-4 dl cider (gammeldags,ikke »sodavandscider«)¾ dl

Tid: Ca. 1 time2 fasaner, helst pilledeog ikke flåedeSmørLidt rosmarin3 letknuste enebærSalt, peber3-4 dl cider (gammeldags,ikke »sodavandscider«)¾ dl Calvados2 Belle de Boskoop æbler(madæbler, der koger ud)10 friske, grønne peberkorn,fås på stik i thai-forretninger(ellers de tørre, ikke syltede)Baconbruschetta:4 skiver ristet flutesBaconfedt200 g lufttørret bacon i terninger, sprødristetHakket persilleSalat:1½ spsk god mayonnaise1½ spsk creme fraiche 9 eller 18%Ca. 2 stilke bladselleri i småterninger2 appelsiner, uden hinder,skåret i fileterLidt blå druer befriede for kernerEn lille håndfuld letknustevalnøddekernerBrun fasanerne i smør og tilsæt salt, peber, lidt rosmarin, enebær og cider. Kog op og kom æblefileter i uden skræl, og peberkorn. Lad fasanerne simre i 15-20 min.Tag dem op og knæk benene af. Kom dem tilbage i gryden og giv dem ca. 20 min. mere. Kom lidt vand ved hvis det er nødvendigt. Tag fuglene op, blend saucen og smag til med calvados.Rør mayonnaise og creme fraiche sammen og tilsæt bladselleri, appelsinfileter og lidt druer. Smag til. Pynt med valnøddekerner og druer.Pensl de ristede fluteskiver med baconfedt og kom det stegte bacon over, drys med persille og server til fasanerne, æblesaucen og salaten. Pynt med grønne peberkorn på stilk.