Farserede porrer med rodfrugter
Aftensmad

Farserede porrer med rodfrugter

af Emma Martiny 26. marts 2020
Foto: Winnie Methmann
Mormormad med moderne tilbehør er perfekt, når alle om bordet skal være glade og mætte. Her får du opskriften på farserede porrer med rodfrugter.
35 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket svinekød
  • 1 dl mælk
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 3 spsk. rasp
  • Salt og peber
  • 2 porrer
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 2 dl rasp
  • Salt og peber
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Rodfrugter:

  • 250 g rødbeder
  • 250 g søde kartofler
  • 250 g gulerødder
  • 250 g pastinakker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. honning
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk timian

 

Opskrift - sådan laver du farserede porrer med rodfrugter

 

Rør svinekød, mælk, finthakket løg, æg, rasp, salt og peber sammen i en skål. Stil skålen på køl i ca. 30 minutter.

RODFRUGTER

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker.
  3. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie, honning, salt, peber og finthakket rosmarin. Bag dem i ovnen i 35 minutter, til de er flot gyldne.

 

FARSERDE PORRER

  1. Skær den grønne del af porrerne af (gem den f.eks. i fryseren til gryderetter eller supper). Skær den hvide del af porrerne i to lige store stykker, og rens dem grundigt under rindende vand.
  2. Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
  3. Lad porrerne simre i gryden i 5 minutter.
  4. Tag porrerne op, og lad dem dryppe af i en sigte og derefter på et rent viskestykke.
  5. Drys de afdryppede porrer med mel.
  6. Del farsen i fire, og form den omkring hver porre med en tykkelse på ca. 1 cm.
  7. Vend dernæst de farserede porrer først i sammenpisket æg og dernæst i rasp.
  8. Steg dem gyldne og sprøde hele vejen rundt i smør og olie på en pande.
  9. Del de farserede porrer i to, og servér dem med bagte rodfrugter.

 

Andre lækre opskrifter