

Enchilladas med svinekød og bønner
INGREDIENSER
- 300 g svinekød i strimler
- 2 fed hvidløg i tynde skiver
- olivenolie
- 1 dåse hvide bønner, ca. 200 g
- 2 spsk. tomatpuré
- 1-2 spsk. chipotle (el.a. chilisauce)
- ½ dl vand
- 1 spsk. knust spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- saft af 1 lime
- salt
- 4-6 tortillaer
- 100 g revet ost, gerne cheddar eller Prima Donna
TOPPING
- yoghurt
- 1 avocado i terninger
- 2 tomater i terninger
- masser af koriander
- 100 g fetaost, smuldret
Det her er mad, der står højt på min liste. Jeg elsker simpelt hen Tex-Mex – her i en fordansket version – YUM!
1. Brun kødet grundigt i olie på en varm pande sammen med hvidløg. Skyl bønnerne, og kom dem med på panden sammen med tomatpuré og chipotle efter smag. Lad det varme kort. Tilsæt lidt vand, spidskommen og koriander, og smag til med lime og salt.
2. Lad fyldet køle en smule, og fordel det i tortillaerne. Rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad. Top med ost, og gratinér dem ved 200° i ca. 10 minutter. Top de varme enchilladas med yoghurt, avocado, tomat, koriander og feta, og servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Spinatsalat med grillet kylling og kikærteyoghurt - Få opskriften her
TIRSDAG: Thailandske fiskefrikadeller med sprøde grøntsager - Få opskriften her
ONSDAG: Græskarsuppe med yoghurt og peanut-dukkah - Få opskriften her
TORSDAG: Hakkebøffer med bagte halve løg og rødder - Få opskriften her