Aftensmad

Enchilladas med svinekød og bønner

af Louisa Lorang 7. april 2022
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal
Ugens fredagsopskrift er enchilladas med svinekød og bønner. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 300 g svinekød i strimler
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • olivenolie
  • 1 dåse hvide bønner, ca. 200 g
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1-2 spsk. chipotle (el.a. chilisauce)
  • ½ dl vand
  • 1 spsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • saft af 1 lime
  • salt
  • 4-6 tortillaer
  • 100 g revet ost, gerne cheddar eller Prima Donna

TOPPING

  • yoghurt
  • 1 avocado i terninger
  • 2 tomater i terninger
  • masser af koriander
  • 100 g fetaost, smuldret

Det her er mad, der står højt på min liste. Jeg elsker simpelt hen Tex-Mex – her i en fordansket version – YUM!

1. Brun kødet grundigt i olie på en varm pande sammen med hvidløg. Skyl bønnerne, og kom dem med på panden sammen med tomatpuré og chipotle efter smag. Lad det varme kort. Tilsæt lidt vand, spidskommen og koriander, og smag til med lime og salt.

 

2. Lad fyldet køle en smule, og fordel det i tortillaerne. Rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad. Top med ost, og gratinér dem ved 200° i ca. 10 minutter. Top de varme enchilladas med yoghurt, avocado, tomat, koriander og feta, og servér straks.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Spinatsalat med grillet kylling og kikærteyoghurt - Få opskriften her

TIRSDAG: Thailandske fiskefrikadeller med sprøde grøntsager - Få opskriften her

ONSDAG: Græskarsuppe med yoghurt og peanut-dukkah - Få opskriften her

TORSDAG: Hakkebøffer med bagte halve løg og rødder - Få opskriften her

Læs også