kulmule
Aftensmad

Dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip

af Emma Martiny 29. marts 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Kulmulens kød kan sammenlignes med torskens, men efter min mening er det lige lidt mere saftigt og lækkert. Her får fisken ekstra smag og knas fra dukkah, der er et egyptisk nøddedrys. Her dår du opskriften på dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip
30 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g kulmulefilet med skind
  • lidt olivenolie
  • ½ portion dukkah (se opskrift nedenfor)
  • ½ tsk. salt

RODFRUGTFRITTER

  • 1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder)
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • salt
  • 1 håndfuld bredbladet persille

FETADIP

  • 200 g blød feta, f.eks. Arla Puck
  • 2 dl skyr
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft

DUKKAH

  • 100 g hasselnødder
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g pinjekerner
  • 1 spsk. koriander (stødt eller hele frø)
  • 1 spsk. spidskommen (stødt eller hele frø)
  • ½ tsk. salt

1. RODFRUGTFRITTER: Tænd ovnen på 175°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde. Drys med hakket persille inden servering.

 

2. DUKKAH: Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil konsistensen ligner groft salt. Rist dukkah på en stor, tør pande, indtil den bliver gylden.

 

3. FETADIP: Blend alle ingredienserne sammen i en blender. Smag til med citronsaft, så den fede dip får lidt modspil.

 

4. KULMULE: Fjern skæl fra kulmulefileten med en skarp kniv, hvis fiskehandleren ikke allerede har gjort det. Dup fisken tør, og placér den i et smurt ovnfad med skindsiden nedad. Dryp olie over, og drys med salt og ½ portion dukkah (gem resten til fredagens opskrift). Tryk dukkah’en fast, så den dækker hele fiskens overflade. Bag fisken i den 175° varme ovn i 15 minutter, til kødet er hvidt og fast. Servér med rodfrugtfritter og fetadip.

 

TIP: Dukkah kan holde sig i flere måneder i en lufttæt beholder.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris – få opskriften her

Onsdag: Kebab-spyd med græskar og bagte auberginer med tahindressing – få opskriften her

Torsdag: Huevos rancheros – få opskriften her

Fredag: Citrus-kylling og lun salat med græskar og blomkål – få opskriften her