Aftensmad

Dildsild med fennikelsalat

af Julie Hey 11. april 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Sild hører påsken til. Prøv denne lidt anderledes opskrift på dildsild med fennikelsalat til påskefrokosten.

Årets bedste påskefrokost

Solæg med rejer

Sennepssild med påskeæg

Dildsild med fennikelsalat

Varmrøget laksemousse med aspargessalat

Vol-au-vent med kylling

Påskekage

Opskrift på dildsild med fennikelsalat

Tid: 15 min.Dildsilden kalder på en snaps, f.eks. en Dild Aquavit fra Esrum Sø Mikrodestilleri

Ingredienser

½ rødløg1 fennikel1 øko lime1 spsk flydende honning1 bdt. dild210 g dildsild (drænet vægt)4 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

Pil løget.Skær top og bund af fenniklen, og skær den og løget i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern eller en skæreplade.Riv limeskallen og rør honningen ud i limeskal og -saft. Kom fennikel og rødløg i lagen og lad dem marinere i 10 min. Brug evt. en frysepose.Pres væden fra fennikel/rødløgene og vend med plukket dild.Anret dildsilden på små stykker rugbrød og pynt med råmarineret fennikelsalat.

Tip til sild

Dildsild kan købes f.eks. som Skipper Sild hos ABC Lavpris eller Løvbjerg Supermarked.Gammeldags modnet Dildsild fås i Irma til 23 kr. for 210 g drænet vægt.