torsk
Aftensmad

Dampet torsk med perlespelt og broccoli

22. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Tilbered fisken i en pande sammen med et mix af perlespelt, pinjekerner, broccoli, porrer og feta. Det giver mindre arbejde, mindre opvask og masser af lækker smag. Her får du opskriften på dampet torsk med perlespelt og broccoli
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 450 g torskefileter
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl perlespelt
  • 30 g pinjekerner
  • 1 broccoli
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 3 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. kapers
  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld basilikum

Læg torskefileterne på en tallerken, og krydr med salt og peber. Kog perlespelt i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Rist pinjekernerne gyldne på en tør stor pande (vælg en, der kan gå i ovnen), og hæld dem over på en tallerken. Hak broccoli fint, og svits det i olie på panden. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Pil og riv hvidløg. Tilsæt porrer, hvidløg, salt og peber, steg ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt kogt perlespelt. Hak kapers fint, og riv skallen på citronen. Tilsæt kapers og citronskal, og steg et par minutter. Tænd ovnen på 200°. Fordel torskefileterne oven på speltblandingen. Skær citronen i tynde skiver, og læg dem over. Drys med smuldret feta, og sæt panden i ovnen i 10 minutter, indtil fisken er gennemstegt. Pynt med basilikum og ristede pinjekerner, og servér.

Læs også