

Dampet torsk med perlespelt og broccoli
DET SKAL DU BRUGE
- 450 g torskefileter
- salt og friskkværnet peber
- 4 dl perlespelt
- 30 g pinjekerner
- 1 broccoli
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 3 porrer
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. kapers
- 1 usprøjtet citron
- 100 g feta
- 1 håndfuld basilikum
Læg torskefileterne på en tallerken, og krydr med salt og peber. Kog perlespelt i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Rist pinjekernerne gyldne på en tør stor pande (vælg en, der kan gå i ovnen), og hæld dem over på en tallerken. Hak broccoli fint, og svits det i olie på panden. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Pil og riv hvidløg. Tilsæt porrer, hvidløg, salt og peber, steg ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt kogt perlespelt. Hak kapers fint, og riv skallen på citronen. Tilsæt kapers og citronskal, og steg et par minutter. Tænd ovnen på 200°. Fordel torskefileterne oven på speltblandingen. Skær citronen i tynde skiver, og læg dem over. Drys med smuldret feta, og sæt panden i ovnen i 10 minutter, indtil fisken er gennemstegt. Pynt med basilikum og ristede pinjekerner, og servér.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Linseburger med chilimayo – Få opskriften her
Onsdag: Polenta-pizza med svampe og bresaola – Få opskriften her
Torsdag: Svinekæber med polenta og ristet rosenkål – Få opskriften her