Aftensmad

Dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris

af Marie Melchior 30. juni 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne retter med frugt. Her får du opskriften på dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris

Dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris til 4 personer

Bland store tern af vandmelon med kogte ris,  og nyd hver en saftig bid.   INGREDIENSER 800 g fersk laks 2 dl hvidvin 1 usprøjtet citron 1 tsk. korianderfrø salt og friskkværnet peber   VANDMELONSALAT 200 g vilde ris 300 g vandmelon 1 agurk 1 bundt koriander saft af 1 limefrugt 4 spsk. ristet sesamolie 75 g feta  

Opskrift - sådan laver  du dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris

  1. Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i en bradepande. Hæld hvidvin udover. Skyl citronen, skær den i tynde skiver, og læg dem på laksen. Knus korianderfrø i en morter, og drys dem over laksen. Krydr med salt og peber. Dæk fadet med alufolie, og sæt laksen i ovnen i 20-25 minutter.   2. Vandmelonsalat: Skyl risene, og kog dem i letsaltet vand i ca. 35 minutter. Afkøl risene i en sigte under rindende koldt vand, og lad dem dryppe af. Skær vandmelon og agurk i tern, og vend det sammen med risene i en skål. Vend hakket koriander i. Dryp limesaft og sesamolie over vandmelonsalaten, og bland det hele godt sammen. Drys med smuldret feta og evt. korianderblade. Servér som tilbehør til den dampede laks.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kyllingespyd med figner og spidskålssalat - Få opskriften her

Rød quinoa med mozzarella, jordbær og bresaola - Få opskriften her

Grillet lam og tzatziki med gedeost og nektarin - Få opskriften her

Koteletter og bagte pærer med kikærter og tahincreme - Få opskriften her