laks
Aftensmad

Dampet laks og quinoasalat med mango og mynte

af Camilla Zarah Lawes 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Dampet laks er nem og lækker hverdagsmad. Den her omgang er med quinoasalat med mango og mynte. Få opskriften her!
4 personer
Tid i alt 20 min

Dampet laks

  • 600 g laksefilet 
  • salt og friskkværnet peber

Quinoasalat med mango og mynte

  • 3 dl sort quinoa
  • 1 mango
  • 6 spsk. friskhakket mynte
  • 500 g friske ærter i bælg

Dressing

  • ¾ dl rapsolie
  • ½ dl æbleeddike
  • 2 spsk. flydende honning
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • evt. skovsyre
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du dampet laks og quinoasalat med mango og mynte 

  1. Laks: Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Steg den i en 180° varm ovn i 20 minutter. Tag laksen ud, fjern skindet, og pluk laksen i mindre stykker.
  2. Quinoasalat med mango og mynte: Skyl og kog quinoa efter anvisningen på pakken. Lad den køle af på et stort fad. Skær mangoen i 2 dele uden om stenen. Skræl mangoen, og skær den i tern. Hak mynte fint. Bælg ærterne. Bland mango, mynte og ærter sammen med quinoa.
  3. Dressing: Rør olie sammen med eddike og honning. Krydr med salt og peber, og vend dressingen over quinoasalaten.
  4. Servering: Fordel laksen oven på quinoasalaten, og pynt evt. med skovsyre. Servér groft brød til.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER