Dampet laks er nem og lækker hverdagsmad. Den her omgang er med quinoasalat med mango og mynte. Få opskriften her!
4 personer
Tid i alt 20 min
Dampet laks
600 g laksefilet
salt og friskkværnet peber
Quinoasalat med mango og mynte
3 dl sort quinoa
1 mango
6 spsk. friskhakket mynte
500 g friske ærter i bælg
Dressing
¾ dl rapsolie
½ dl æbleeddike
2 spsk. flydende honning
salt og friskkværnet peber
Til servering
evt. skovsyre
groft brød
Opskrift - sådan laver du dampet laks og quinoasalat med mango og mynte
Laks: Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Steg den i en 180° varm ovn i 20 minutter. Tag laksen ud, fjern skindet, og pluk laksen i mindre stykker.
Quinoasalat med mango og mynte: Skyl og kog quinoa efter anvisningen på pakken. Lad den køle af på et stort fad. Skær mangoen i 2 dele uden om stenen. Skræl mangoen, og skær den i tern. Hak mynte fint. Bælg ærterne. Bland mango, mynte og ærter sammen med quinoa.
Dressing: Rør olie sammen med eddike og honning. Krydr med salt og peber, og vend dressingen over quinoasalaten.
Servering: Fordel laksen oven på quinoasalaten, og pynt evt. med skovsyre. Servér groft brød til.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.