

Dampet laks med krydderurtesalat og små tomattærter
DET SKAL DU BRUGE
- 4 laksefileter (600 g i alt)
SMÅ TOMATTÆRTER
- 1 spsk. olivenolie
- 1 rulle butterdej
- 4 spsk. dijonsennep
- 200 g revet mozzarella
- 300 g tomater
- 2 stilke frisk timian
- 1 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 6 små tærteforme,
- 8 cm i diameter
KRYDDERURTESALAT
- 6 spsk. friskhakket dild
- 6 spsk. friskhakket purløg
- 8 stilke skovsyre
- ½ dl olivenolie
- ¼ dl æbleeddike
- 1 spsk. grov sennep
- salt og friskkværnet peber
Tærterne kan også laves i en stor tærteform og skæres ud i passende stykker.
1. Små tomattærter: Smør formene med olie. Fordel butterdejen i tærteformene, og skær kanterne til. Smør dejen med sennep, og drys mozarella ovenpå. Skyl tomaterne, skær dem i skiver, og fordel dem over osten. Drys med timian, og dryp med olie. Krydr med salt og peber. Bag tærterne i en 200° varm ovn i 20-25 minutter, til de er sprøde og gyldne.
2. Læg laksefileterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200° i 12 minutter.
3. Krydderurtesalat: Vend krydderurterne sammen. Rør olie, eddike, sennep, salt og peber sammen, og vend krydderurtesalaten i lidt af dressingen. Fordel krydderurtesalaten oven på laksen, og servér med resten af dressingen og de lune tærter.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Couscous med kylling og spinatsalat med granatæble og rødløg - Få opskriften her
Tirsdag: Pitabrød med kødboller og ovnkartofler - Få opskriften her
Onsdag: Kyllingeburger med avocado og rabarberchutney - Få opskriften her
Torsdag: Lammekølle i fad med kartofler og appelsin - Få opskriften her