dampet laks
Aftensmad

Dampet laks med artiskokhjerter og edamamebønner

17. marts 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Artiskokhjertet er grøntsagens inderste kerne. Når du køber dem på dåse, er de nemme at have med at gøre. Her får du opskriften på dampet laks med artiskokhjerter og edamamebønner

Dampet laks med artiskokhjerter og edamamebønner til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 14 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL DAMPET LAKS MED ARRTISKOKHJERTER OG EDAMAMEBØNNER 500 g kartofler 1 dåse artiskokhjerter 200 g edamamebønner (fra frost, uden bælg) 4 stykker fersk laks uden skind (ca. 500 g i alt) 1 usprøjtet citron 2½ dl hvidvin salt og friskkværnet peber   PYNT 1 potte ærteskud 1 bundt mynte   PRØV OGSÅ: Dampet laks og quinoasalat med mango og mynte   Opskrift - sådan laver du dampet laks med artiskokhjerter og edamamebønner    1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.   2. Tænd ovnen på 200°. Dræn væden fra artiskokhjerterne, og fordel dem i bunden af en bradepande sammen med edamamebønner. Læg laksestykkerne ovenpå. Skyl citronen, skær den i skiver, og læg dem oven på laksestykkerne. Hæld hvidvin i bradepanden. Krydr med salt og peber. Dæk bradepanden til med alufolie. Bag retten i ovnen i 12-14 minutter.   3. Skær de kogte kartofler i skiver, og læg dem i bradepanden. Pynt med ærteskud og friskhakket mynte lige inden servering.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Minestronesuppe med grønt og kødboller - Få opskriften her

Onsdag: Frittata med aspargesbroccoli og chorizo - Få opskriften her

Torsdag: Risotto med edamamebønner, porrer og gulerødder - Få opskriften her

Fredag: Cæsarsalat med asparges - Få opskriften her

Læs også