
Aftensmad
Dampet laks med artiskokhjerter og edamamebønner
17. marts 2016af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Artiskokhjertet er grøntsagens inderste kerne. Når du køber dem på dåse, er de nemme at have med at gøre. Her får du opskriften på dampet laks med artiskokhjerter og edamamebønner
Dampet laks med artiskokhjerter og edamamebønner til 4 personer
Tid: 25 minutter. Ovntid: 14 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL DAMPET LAKS MED ARRTISKOKHJERTER OG EDAMAMEBØNNER 500 g kartofler 1 dåse artiskokhjerter 200 g edamamebønner (fra frost, uden bælg) 4 stykker fersk laks uden skind (ca. 500 g i alt) 1 usprøjtet citron 2½ dl hvidvin salt og friskkværnet peber PYNT 1 potte ærteskud 1 bundt mynte PRØV OGSÅ: Dampet laks og quinoasalat med mango og mynte Opskrift - sådan laver du dampet laks med artiskokhjerter og edamamebønner 1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter. 2. Tænd ovnen på 200°. Dræn væden fra artiskokhjerterne, og fordel dem i bunden af en bradepande sammen med edamamebønner. Læg laksestykkerne ovenpå. Skyl citronen, skær den i skiver, og læg dem oven på laksestykkerne. Hæld hvidvin i bradepanden. Krydr med salt og peber. Dæk bradepanden til med alufolie. Bag retten i ovnen i 12-14 minutter. 3. Skær de kogte kartofler i skiver, og læg dem i bradepanden. Pynt med ærteskud og friskhakket mynte lige inden servering.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Minestronesuppe med grønt og kødboller - Få opskriften her
Onsdag: Frittata med aspargesbroccoli og chorizo - Få opskriften her
Torsdag: Risotto med edamamebønner, porrer og gulerødder - Få opskriften her