

Daalsuppe med koriander-raita
INGREDIENSER
- 1½ dl røde linser
- 4 dl vand
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. madraskarry
- 1 tsk. spidskommen
- ¼-½ tsk. cayennepeber (eller efter smag)
- 3-4 tomater
- ½ lille blomkål i små buketter
- 3-4 dl vand
- salt
RAITA
- 2 dl sødmælksyoghurt, gerne græsk
- 1 håndfuld koriander, hakket
- 1-2 spsk. limesaft
- salt
- mere koriander
1. Skyl linserne, og kog dem i 4 dl vand i 15-20 minutter, til de er helt udkogte. Hak løg og hvidløg, og sautér det. Tilsæt karry, spidskommen og cayennepeber, og lad det stege kort. Kom tomater ved, og tilsæt kogte linser og koge-vandet.
2. Lad daalen koge i ca. 20 minutter. Tilsæt vand undervejs, så den ikke sætter sig. Kom blomkål i, og kog i yderligere 5-10 minutter. Smag den til med salt undervejs og til allersidst. Det skal være en tyk suppe.
3. Rør imens yoghurten med koriander og lime. Smag til med salt.
4. Servér suppen toppet med raita og mere koriander.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Suqash-pasta alla carbonara - Få opskriften her
TIRSDAG: Jomfruhummer med sprød blomkålssalat og aioli - Få opskriften her
ONSDAG: Lynstegt svin & protobello - Få opskriften her
FREDAG: Oksemørbrad med nye rødder og estragon - Få opskriften her