Aftensmad

Daalsuppe med koriander-raita

af Louisa Lorang 17. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er daalsuppe med koriander-raita. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 1½ dl røde linser
  • 4 dl vand
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. madraskarry
  • 1 tsk. spidskommen
  • ¼-½ tsk. cayennepeber (eller efter smag)
  • 3-4 tomater
  • ½ lille blomkål i små buketter
  • 3-4 dl vand
  • salt

RAITA

  • 2 dl sødmælksyoghurt, gerne græsk
  • 1 håndfuld koriander, hakket
  • 1-2 spsk. limesaft
  • salt
  • mere koriander

1. Skyl linserne, og kog dem i 4 dl vand i 15-20 minutter, til de er helt udkogte. Hak løg og hvidløg, og sautér det. Tilsæt karry, spidskommen og cayennepeber, og lad det stege kort. Kom tomater ved, og tilsæt kogte linser og koge-vandet.

2. Lad daalen koge i ca. 20 minutter. Tilsæt vand undervejs, så den ikke sætter sig. Kom blomkål i, og kog i yderligere 5-10 minutter. Smag den til med salt undervejs og til allersidst. Det skal være en tyk suppe.

3. Rør imens yoghurten med koriander og lime. Smag til med salt.

4. Servér suppen toppet med raita og mere koriander.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Suqash-pasta alla carbonara - Få opskriften her

TIRSDAG: Jomfruhummer med sprød blomkålssalat og aioli - Få opskriften her

ONSDAG: Lynstegt svin & protobello - Få opskriften her

FREDAG: Oksemørbrad med nye rødder og estragon - Få opskriften her