Aftensmad

Cote de beuf med grillede kartofler og abrikos-chutney

af Susanne Palmqvist 23. juli 2010
Foto: Anders Schønnemann
Dette er den ultimative smag af skønt grillet oksekød

(ca. 3 personer)1 skive cotes de beuf af oksehøjreb, 800-1000 g, eller en tyk bøf2-3 stilke frisk rosmarinsalt og kværnet peberlidt olieevt. færdig barbecue-marinade eller anden grillsauce til efterpensling400-600 g små vaskede kartofler4 fed hvidløg1 dl sorte olivenABRIKOSCHUTNEY:100 g lyse tørrede abrikoser½ spsk. lys vineddike½ fed hvidløg (kan undværes)saft af ½ appelsin eller citron1-2 spsk. olivenolieevt. lidt frisk, hakket rosmarinLav chutneyen først: Bland abrikoserne med eddike, hvidløg og appelsin- eller citronsaft, og hak dem helt fint. Kom olie i, og blend det, til det har en god blød konsistens. Smag til med peber, citron og evt. hakket rosmarin. Kan laves 2-3 dage før.Rids fedtkanten på bøffen, gnid med krydderier og olie, og lad den trække i minimum 1 times tid. Bland vaskede kartofler med hvidløg i små stykker, oliven, olie, salt og peber. Pak dem i 3 pakker kraftig alufolie. Steg dem på grillen, helst ikke direkte over gløderne, i ca. ½ time. Gril kødet i ca. 10 minutter på hver side efter tykkelse, hvis det er med ben, kortere uden. Mærk med en finger, kødet skal give efter, men ikke føles helt blødt. Det kan evt. pensles med grillmarinade de sidste 5 minutter. Lad det trække i 10 minutter. Du kan også grille bøffen på en pande og stege den færdig i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter. Skær kødet i skrå skiver, og servér med kartofler og chutney..

Både kartoflerne og den syrlige abrikoskompot passer fint til, men du kan også lave en skøn salat eller andet af dit favorittilbehør

RELEVANTE LINKS

Trøffelkugler