lyssej
Aftensmad

Citronmarineret lyssej med stegte grøntsager

7. januar 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Lyssejen kan erstattes af en anden mager fisk, f.eks. kuller eller kulmule.. Her får du opskriften på citronmarineret lyssej med stegte grøntsager

Citronmarineret lyssej med stegte grøntsager til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 25 minutter DET SKAL DU BRUGE 100 g kartofler 2 røde peberfrugter 1 squash 3 gulerødder 1 rødløg 1 spsk. tørret oregano 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber CITRONMARINERET LYSSEJ 800 g lyssej 1 dl hvedemel 1 æg 150 g rasp skal af 1 usprøjtet citron 1 spsk. friskkkværnet peber 1 spsk. olie til stegning 1 spsk. smør til stegning TIL SERVERING ½ bundt bredbladet persille 1 usprøjtet ciron Et godt alternativ til lyssej kan være torsk. Få opskriften på ovnbagt torsk med to slags rødbeder her

Opskrift - sådan laver du citronmarineret lyssej med stegte grøntsager

1. Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Rens peberfrugterne, og skyl squashen. Skær peberfrugter og squash i store stykker. Skræl gulerødderne, og skær dem i kvarter. Pil løget, og skær det i både. Vend grøntsagerne sammen med oregano, olie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20-25 minutter. 2. Citronmarineret lyssej: Dup fisken tør, og fjern eventuelle ben. Skær fisken i 4 stykker, og vend dem i mel. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og hæld rasp i en anden dyb tallerken. Skyl citronen, og riv den fint. Bland citronskal og peber sammen med raspen. Dyp fisken i æg og derefter i rasp, og steg den i olie og smør på en pande i 3 minutter på hver side. 3. Servering: Skyl og nip persillen. Skyl citronen, og skær den i både. Drys fisken og de ovnstegte grøntsager med persille, og servér citronbåde til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krydret thaisuppe med kylling og lime - Få opskriften her

Onsdag: Gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce - Få opskriften her

Torsdag: Kalveschnitzler og tabouleh med grønkål, granatæble og mynte - Få opskriften her

Fredag: Tatarbøffer med bagte rødbeder, sprøde kartofler og spinatsalat - Få opskriften her

Læs også