calzone
Aftensmad

Calzone med parmaskinke og rester af ratatouille

af Camilla Biesbjerg Markussen 6. oktober 2014
Foto: Betina Hastoft
Denne opskrift er rigtig god til, hvis der er rester til overs fra dagen før. Her får du opskriften på calzone med parmaskinke og rester af ratatouille

Calzone med parmaskinke og rester af ratatouille til 4 personer

Med en rest ratatouille kan du hurtigt lave en portion indbagte pizzaer. Har du ingen ratatouille, kan du i stedet anvende en grov tomatsauce.   INGREDIENSER TIL CALZONE MED PARMASKINKE OG RESTER AF RATATOUILLE

FORDEJ

10 g gær 1 knsp. sukker 2 spsk. lunkent vand 2 spsk. hvedemel   Kunne du lide denne opskrift på calzone? Så kan du prøve denne lækre opskrift på pizza: Pizza med æg, pancetta og rosmarin  

PIZZADEJ

100 g durummel 100 g hvedemel 2 spsk. olivenolie ½ tsk. salt 1½ dl lunkent vand olivenolie til pensling 3 dl afkølet ratatouille 70 g parmaskinke 125 g frisk mozzarellaost   TILBEHØR TIL CALZONE MED PARMASKINKE OG RATATOUILLE: blandet grøn salat   Opskrift - sådan laver du calzone med parmaskinke og rester af ratatouille   1. Fordej: Rør gær, sukker, vand og mel sammen, og lad fordejen hæve tildækket i en skål et lunt sted i ½ time.   2. Pizzadej: Bland durummel og hvedemel, og læg det i en bunke på køkkenbordet. Lav en fordybning i midten, og læg fordejen ned i hullet sammen med olie, salt og vand. Ælt dejen glat og smidig i ca. 10 minutter. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Form dejen til 4 lige store kugler, og rul kuglerne ud til tynde cirkler på ca. 20 cm i diameter. Pensl dejcirklerne med olie. Tænd ovnen på 200°, og varm en bageplade op i ovnen. Fordel ratatouille på den ene halvdel af hver dejcirkel. Skær skinken i strimler, og pluk mozzarellaen i mindre stykker. Fordel skinke og moz-zarella oven på ratatouillen, og fold den anden halvdel af dejen hen over fyldet. Klem kanterne sammen med en gaffel. Læg calzonerne på en bageplade med bagepapir, og pensl med olie. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Servér din lækre calzone med parmaskinke og ratatouille med en god salat.   TIP Sådan laver du ratatouille: Skær tomater, løg, squash, peberfrugt og aubergine i tern, og sautér dem i olivenolie. Krydr med salt, peber og friske krydderurter.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Farsbrød med kartoffelbjælker og citronmayonnaise - Få opskriften her

Pocheret laks med hash browns og porrer - Få opskriften her

Stegte ris med æg, rejer og sukkerærter - Få opskriften her

Spaghettiomelet og tomatsalat med oliven - Få opskriften her