Aftensmad

Cæsar med blomkål og kylling

af Louisa Lorang 29. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er cæsar med blomkål og kylling. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 2 kyllingebryster i skiver
  • lidt olivenolie
  • salt

DRESSING

  • 1 æggeblomme, evt. pasteuriseret
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1½ dl smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
  • 2-3 ansjoser, hakkede
  • ½ dl fintrevet parmesan

SALAT

  • ¹⁄₃ blomkål
  • 1 romainesalat, plukket
  • 1 bundt radiser i tynde skiver

TILBEHØR

  • evt. groft brød

Klassisk, skøn og endnu bedre med de sprøde, lækre blomkål i den salte, fede dressing.

1. Steg kyllingen i olie på en varm pande, og krydr med salt.

 

2. Pisk æggeblommerne med sennep, eddike, salt og hvidløg. Pisk langsomt olien i. Smag til med ansjos og parmesan og evt. lidt mere salt og eddike.

 

3. Skær blomkålen i mindre, tynde skiver eller små buketter. Vend blomkål, salat og radiser med dressingen, og anret salaten med kylling og de sidste radiser.

 

4. Servér straks, evt. med groft brød til.

 

TIP: Jeg elsker salaten, som den er, men hvis du savner de sprøde croutoner, er det lækkert med sprøde rugbrødscroutoner.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Pasta med græskar og salvie - Få opskriften her

ONSDAG: Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah - Få opskriften her

TORSDAG: Bagt ørred med ristet blomkål - Få opskriften her

FREDAG: Svinekoteletter med salsiccia-stuffing og salvie - Få opskriften her