

Cæsar med blomkål og kylling
INGREDIENSER
- 2 kyllingebryster i skiver
- lidt olivenolie
- salt
DRESSING
- 1 æggeblomme, evt. pasteuriseret
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 fed hvidløg, revet
- 1½ dl smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
- 2-3 ansjoser, hakkede
- ½ dl fintrevet parmesan
SALAT
- ¹⁄₃ blomkål
- 1 romainesalat, plukket
- 1 bundt radiser i tynde skiver
TILBEHØR
- evt. groft brød
Klassisk, skøn og endnu bedre med de sprøde, lækre blomkål i den salte, fede dressing.
1. Steg kyllingen i olie på en varm pande, og krydr med salt.
2. Pisk æggeblommerne med sennep, eddike, salt og hvidløg. Pisk langsomt olien i. Smag til med ansjos og parmesan og evt. lidt mere salt og eddike.
3. Skær blomkålen i mindre, tynde skiver eller små buketter. Vend blomkål, salat og radiser med dressingen, og anret salaten med kylling og de sidste radiser.
4. Servér straks, evt. med groft brød til.
TIP: Jeg elsker salaten, som den er, men hvis du savner de sprøde croutoner, er det lækkert med sprøde rugbrødscroutoner.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Pasta med græskar og salvie - Få opskriften her
ONSDAG: Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah - Få opskriften her
TORSDAG: Bagt ørred med ristet blomkål - Få opskriften her
FREDAG: Svinekoteletter med salsiccia-stuffing og salvie - Få opskriften her