Bygotto med butternut og rosmarin
Tid: 1 time
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
½ butternutsquash
2 spsk. smør + lidt til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
3 kviste rosmarin + lidt til pynt
salt og friskkværnet peber
4 dl perlebyg
2 dl hvidvin
1 l hønse- eller grøntsags-bouillon
50 g friskrevet parmesan
PRØV OGSÅ:
Bygotto med rødbeder og friske krydderurter
Opskrift - sådan laver du bygotto med butternut og rosmarin
Skræl butternutsquashen, og skær den i små tern. Kog dem i vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Blend ternene sammen med smør til en helt glat puré. Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Hak rosmarinbladene fint. Steg det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Kværn salt og peber over, og vend rundt. Skyl perlebyggen i en sigte, og tilsæt den. Hæld hvidvin over, og steg, indtil væden er fordampet. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så perlebyggen hele tiden kun netop er dækket. Efter ca. 40 minutter er kornene tilpas kogte. Tilsæt græskarpuré og friskrevet parmesan, og rør rundt, så du får en cremet konsistens. Smag til, og pynt med rosmarin. Servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Jordskokkesuppe med ristede butterbeans – Få opskriften her
Tirsdag: Spaghetti med kødsauce og ekstra grønt – Få opskriften her
Onsdag: Tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo – Få opskriften her
Torsdag: Enchiladas med kødsauce og butternutsquash – Få opskriften her
