svinemørbrad i svøb
Aftensmad

Burger med svinemørbrad i svøb og timianæbler

30. januar 2009
af Lone Kjær, Bjørn Jakobsen
Få opskriften her

TID: Ca. 30 min. + stegetid

Luksusburger med masser af smag. Et lækkert alternativ til den klassiske med hakket okse.

1 afpudset svinemørbrad, ca. 400 g½ spsk raps- ellerolivenolie4 skiver parmaskinke2 æbler1 rødløg½ spsk raps- eller olivenolie3 kviste frisk timianSalt og peber1-2 hjertesalat4 burgerboller4 spsk let mayonnaise

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Brun mørbraden godt på alle sider i olie på en pande.

3. Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir og læg mørbraden herpå. Svøb mørbraden i skinken og steg den i ovnen i 15-20 min. Tag kødet ud og lad det hvile tildækket i ca. 5 min.

4. Halvér æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i både. Skær rødløget i både.

5. Varm olien på en pande og rist rødløg og æbler et øjeblik. Tilsæt timian og krydr med salt og peber.

6. Skyl salaten. Lun burgerbollerne, smør dem med mayonnaise og fyld bollerne med salat, mørbrad i skiver og timianæbler.

Energi pr. person: 500 kcal. Fordelt på: protein 27%, kulhydrat 51% fedt 22%